Tesamen

Tesamen is een uitzondering in de datingwereld. Een concept dat we ook in andere landen niet vaak tegenkomen. Tesamen vwz is namelijk niet commerciƫel en opgezet door het echtpaar Marijke van Wezer en Peter Menu, vanuit het verlangen mensen gelukkig te maken met een nieuwe relatie.

Bij sommigen lukt het in één keer, bij anderen duurt het wat langer. In de liefde is het altijd een verrassing. Waar bij de één zijn of haar droompartner al snel op hun pad verschijnt, heeft een ander soms een duwtje in de rug nodig. Zeker in tijden dat het druk is, hebben mensen soms wat aansporing en hulp nodig. We zijn te druk voor echte gesprekken. Bij een online relatiebureau gaat zoiets een stuk makkelijker. Tesamen is een relatiebureau en geen online datingbureau. Maar wat is daar dan zo anders aan en wat kunt u verwachten?

 

Wat maakt Tesamen anders dan andere datingsites?

 

Wat dit online relatiebureau zo bijzonder maakt, is dat Tesamen juist niet commercieel is. Waar normale datingsites zich vooral richten op de grote markt en zoveel mogelijk leden proberen binnen te halen om geld te verdienen, gaat het er bij Tesamen juist om dat u op uw gemakt kunt zoeken en zelf bepaalt wat u op uw profiel prijs geeft.

Profielen worden niet getoond met standaard teksten en foto’s, maar worden juist opgemaakt aan de hand van uitgebreide vragenlijsten met open vragen. Geen dingen aanvinken, maar eerlijk en open antwoord geven. Op deze manier zijn de profielen een stuk spontaner en is de kans ook groter om een leuke kandidaat te vinden. Deze persoonlijkheidstest wordt gebruikt om een beeld te vormen van u als lid in het profiel. Ook is het zo dat iedereen deze test mag maken en niet alleen de mensen die kiezen voor een betaald memberschip, wat op andere datingsites vaak wel het geval is.

 

Gratis membership vs. betaald membership

 

 

Op Tesamen kunt u eenvoudig gratis lid worden en een gratis profiel aanmaken. Op deze manier bent u beschikbaar voor andere leden. U hebt ook de mogelijkheid persoonlijke berichten te sturen aan andere leden en hun antwoorden te lezen. Als betalend lid kunt u net even wat meer en heeft u de mogelijkheid om contactgegevens uit te wisselen met andere leden. Hiervoor betaalt u €75,- voor drie maanden. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid een lidmaatschap van een jaar af te sluiten (€138,-), waarbij u met drie basisleden onbeperkt kunt mailen. Deze kandidaten kunt u zelf uitkiezen. Ook is het mogelijk om eenmalig €189,- te betalen, waarna u onbeperkt contact kunt leggen. Hier is geen tijdslimiet aan verbonden.

 

Nadelen

 

Na wat speurwerk op het internet zijn we erachter gekomen dat het aantal leden niet bepaald indrukwekkend is. Velen vinden dat er te weinig leden actief zijn op de site, waardoor de zoektocht naar de ware toch wel wat moeilijker wordt. Zeker wanneer leden nog geen betaald lidmaatschap hebben afgesloten, is de keuze vrij beperkt. Daarnaast komt nog dat er toch wel een aantal fake profielen op de site staan. Doordat de site toch al niet echt veel leden in het bestand heeft staan, wordt dat zo natuurlijk nog minder.

Ook is Tesamen eigenlijk meer iets voor ouderen. Het gros van de site is boven de 35 jaar oud, waardoor mensen onder deze leeftijdsgrens eigenlijk niet veel te zoeken hebben op de site.

 

Voordelen

 

De organisatie achter de website is echt en ook de mensen zijn echt. Alle profielen worden gecontroleerd. Mede door de uitgebreide persoonlijkheidstest worden profielen naar waarheid ingevuld en krijgt u niet te maken met standaard profielen. Profielen worden zo een stuk spontaner en springen er dan ook beter uit. Ook het feit dat de site vrij klein is en dat er niet al te veel leden actief zijn, zorgt ervoor dat juist die leden wel actief op zoek zijn naar een leuke vriendschap of serieuze relatie.

Waar veel sites moeilijk doen over het verwijderen van een account en dit vrijwel onmogelijk maken, is Tesamen hier heel netjes in. De site geeft duidelijke informatie en zorgt er ook voor dat deze informatie vindbaar is, in tegenstelling tot andere datingsites. Zo kunt u niet alleen kiezen voor een definitieve afsluiting, maar ook voor een tijdelijke. Het kan wel eens voorkomen dat u even een pauze in wilt lassen, maar uw profiel eigenlijk niet permanent wilt verwijderen. Een knop voor tijdelijke uitschakeling is dan ideaal. Na verloop van tijd kunt u zelf bepalen of u uw profiel weer online wilt zetten.

 

Onze eindbeoordeling

 

Naar onze mening is Tesamen een prima datingsite voor diegenen die graag een poging willen maken. Doordat de site vrij klein is en er weinig leden op zitten, kunt u hier eenvoudig kennismaken met online dating. De doelgroep wordt ook iets kleiner gemaakt doordat veel mensen ouder zijn dan 35 jaar. Op deze manier zult u waarschijnlijk sneller een geschikte partner ontmoeten. Echt bijzonder is de site niet, maar toch is Tesamen.be zeker wel de moeite waard.


Website Tesamen openen

- Alleenstaanden: 30 tot 65 jaar op zoek naar een relatie
- Opleidingsniveau: werkt best bij mensen met minimum middelbare school

Dating Brugge | Dating Antwerpen|50+ dating | 60+ dating | vrouw zoekt man

Mocht u reeds lid zijn geweest van deze relatiesite zijn we zeer benieuwd naar uw (succes)verhalen of eventuele klachten. Zo kunnen we deze review blijven updaten en u zo volledig mogelijk blijven informeren.

Commentaren Tesamen

vind een toffe bewuste stabiele partner
René
Vrij weinig leden en het duurt soms een paar weken vooraleer er een nieuw lid aansluit. Maar uit de meeste profielen blijkt dat het vooral stabiele mensen zijn die bewust in het leven staan. Ik heb niet de indruk dat er golddiggers tussen zitten. En de organisatie controleert de identiteit van nieuwe leden. Alle profielen zijn echt.

Zoveel losers hier...
Claudine
Eigenlijk vind ik op Tesamen niet wie ik zoek. Ik vind dat er op deze site zoveel "hopeloze gevallen" zitten... en een antwoord op je contactnames moet je ook al niet verwachten. Ik ben al jaren lid van deze datingsite maar heb nog nooit een contact kunnen leggen. Droevig!

Met een leuke man afgesproken
Karla
Ik ben een vrouw van 45 jaar oud en na een scheiding alleen komen te staan. Nu kom ik niet veel mannen tegen en een datingsite zag ik eigenlijk niet zo zitten. Toen hoorde ik van Tesamen, niet echt een datingsite, maar meer een site waar je echt een nieuwe, serieuze relatie kan vinden. Ik heb er even over nagedacht en me hier ingeschreven. Na een paar weken met een leuke man afgesproken en ik moet zeggen dat het erg goed is bevallen. Zo goed zelfs dat we inmiddels een serieuze relatie hebben.

 

Ik ben heel positief. Tesamen is echt anders en men doet warempel de best om je te koppelen met iemand die echt bij je past. Een nadeel kan zijn dat het soms allemaal wat simpel aandoet, maar dat maakt de website meer dan goed door haar goede diensten.

HENRI


Tesamen is een erg goed datingsite.
katharina
Ik was wel weer toe aan een relatie, maar wilde wel een serieuze relatie en niet zomaar wat losse contacten tegenkomen. Ik schreef me dus in bij Tesamen, want deze datingsite is echt heel erg goed in het bij elkaar brengen van mensen voor een vaste relatie, helaas, nog niet mijn man gevonden, maar het ligt niet aan de datingsite zelf, die is echt heel goed. Misschien als er weer wat nieuwe mannen bij zijn gekomen dat ik me weer opnieuw inschrijf.

 

tesamen is volgens mij de beste datingsite echte profielen paspoortcontrole eerlijke leiding die men bellen kan ik heb reeds zes dates gehad de ware zat er nog niet bij maar ik zoek verder ik heb het bij tesamen naar mijn zin
PATRICK DSWebsite Tesamen openen