Dating Nieuws

Nieuws, trends en achtergronden uit de datingsector

Nieuwe vereniging komt op voor belangen van singles
16/06/2015
De groeiende groep mensen die alleen woont, heeft voortaan een eigen belangenvereniging: all1. Alleenwoners zitten vaak met vragen en problemen rond onder meer fiscaliteit en huisvesting. All1 wil daarover een maatschappelijk en politieke debat op gang brengen. ‘Het streefdoel is te komen tot een..
Hoe online dating een revolutie veroorzaakte bij holibi-koppels
16/06/2015
In 2012 publiceerde Michael Rosenfeld, professor aan de universiteit van Stanford, de studie Searching for a Mate: The Rise of the Internet as a Social Intermediary. Daarin vergeleek hij de manier waarop koppels elkaar leerden kennen voor en na de intrede van het internet. ..
Het hechte teamwerk achter de grootste datingsite ter wereld
14/06/2015
Hoe zou het nog zijn met … het team van Netlog? Het vanuit Gent opererende social network gooide eind 2014 – na Hyves en MySpace – de handdoek in de ring onder al het Facebookgeweld. De opvolger, de datingsite Twoo, opereert vanuit hetzelfde geweldige pand aan het Gentse Emile Braunplein en b..
Japanse datingsite opgerold voor bedrog
12/06/2015
Acht leidinggevenden achter een populaire datingsite in Japan werden gearresteerd nadat aan het licht kwam dat er op 2,7 miljoen gebruikers slechts 1 vrouw tussen zat. ..
Vijf tips voor meer zelfvertrouwen
12/06/2015
Je zit in vergadering maar durft je mond niet open doen omdat je denkt dat niemand zit te wachten op je mening. Je hebt geen tijd om op de kinderen van je zus te passen, maar je zegt toch elke keer ja. Herkenbaar? Zelfvertrouwen- en assertiviteitscoach Nele De Boeck schreef het boek 'Sterk' om je z..
Man die minder verdient, zal partner sneller bedriegen
05/06/2015
Als een vrouw de kostwinner is van het gezin, is de kans kleiner dat ze haar man zal bedriegen. ..

Waarom trouwen geen rozengeur en maneschijn is
05/06/2015
‘Onze trouwdag moet perfect zijn’, zegt de bridezilla in mezelf. Daarmee leg ik de lat voor mezelf en mijn aanstaande heel hoog en komt de focus op de praktische kant van het huwelijk te liggen. Dat is volgens relatiedeskundige Rika Ponnet niet uitzonderlijk. ‘De roze wolk waar je knus op zit..
Mariah Carey promoot single op datingsite
03/06/2015
Mariah Carey heeft een profiel aangemaakt op de datingsite Match. Tot nu toe gebruikt de zangeres, die sinds het afgelopen najaar single is, het profiel echter vooral om haar nieuwe nummer Infinity te promoten. ..
Zo bereken je of je veel of weinig bedpartners had
31/05/2015
Uit een onderzoek van de San Diego State University bleek dat babyboomers (geboren tussen 1946 en 1964) gemiddeld elf bedpartners hadden. Bij Generatie X (geboren tussen midden jaren 60 en begin jaren 80) waren dat er tien. Millennials (geboren tussen 1982 en 1999) doken met gemiddeld acht mensen d..
ADVIES. Ben ik wel passioneel genoeg?
31/05/2015
'Ik ben zesentwintig en al vijf jaar single. Ik heb ooit een relatie gehad. Ik was zelf heel verliefd, maar mijn partner heeft me plots en zonder verklaring laten vallen. Ik denk dat ik gedumpt ben omdat ik op seksueel vlak niet voldeed'. Seksuoloog Alexander Witpas geeft advies. ..