The League - Miljoeneninvestering in Tinder voor elite

The League, een exclusieve dating-app voor singles 'van hoge kwaliteit', heeft een investering van 2,1 miljoen dollar binnengesleept.

23/01/2015

De app, bedoeld voor 'jonge professionals', werd in november gelanceerd in San Francisco. In tegenstelling tot andere dating-apps als Tinder is The League niet bedoeld voor de massa. Er werd afgetrapt met 1.000 zorgvuldig geselecteerde vrijgezellen en inmiddels gebruiken ongeveer 4.500 mensen The League. Op de wachtlijst staan nog eens ruim 20.000 Amerikanen.

Alleen singles die door de strenge keuring heenkomen worden toegelaten, hoewel je ook door een van de huidige leden kan worden uitgenodigd. Van alle leden wordt verwacht dat ze zich netjes gedragen, vertelt Bradford. "We trappen mensen die vervelend doen eruit. Wij zien The League als een keurige bar of nachtclub waar we goed gedrag van de aanwezigen eisen."

De investering van omgerekend zo'n 1,85 miljoen euro geeft Bradford en haar team de tijd om voet aan de grond te krijgen in de datingmarkt. De CEO heeft verschillende verdienmodellen voor ogen, zoals een dienst waarbij een medewerker van het bedrijf het onlinegedeelte van het daten voor zijn rekening neemt. De klant hoeft dan alleen nog maar op te komen dagen voor de échte date.


Bron:DeMorgen15/01/2016
Gent - De datingsite Twoo, gerund van aan het Emile Braunplein, voegt videogesprekken toe aan zijn profielen. “Zo vallen mensen die verouderde of valse profielfoto’s gebruiken door de mand..
23/12/2014
In totaal zouden meer dan 1 miljoen Nederlanders voor ruim 5 miljard euro zijn opgelicht. Veel slachtoffer zouden geen aangifte van deze praktijken doen uit schaamte of omdat ze te weinig vertrouwen ..
31/03/2015
De tijd dat er een sociaal taboe rustte op online dating, is voorbij. Eén belg op twee staat wel open voor een afspraakje met iemand die ze online leerden kennen. Dat blijkt uit een onderzoe..
03/11/2014
Goedele Liekens heeft een nieuwe relatie, maar de twee wonen bewust niet samen. En dat maakt haar gelukkig, zo zegt ze in een interview in de Nederlandse krant Het Algemeen Dagblad. ..