Datingsite Match.com gaat leden doorlichten

De Amerikaanse datingsite Match.com heeft aangekondigd de gegevens van haar leden te zullen controleren met de Amerikaanse databank van seksuele delinquenten.

19/04/2011

De maatregel komt er nadat een vrouw in Hollywood werd aangevallen door een man die ze via de site had leren kennen. Die was in het verleden reeds zesmaal veroordeeld voor seksueel geweld.

De vrouw, die anoniem wil blijven, liet via haar advocaat weten dat ze geschokt was door het gebeuren. Volgens haar gaat ze erg voorzichtig tewerk bij het daten via internet.

'Match.com moet haar verantwoordelijkheid nemen en haar betalende abonnees beschermen. Ik wil niet dat dit iemand anders overkomt', luidde het nog. 

De voorzitster van Match.com-VS, Mandy Ginsberg, zei dat haar bedrijf al jaren de informatie over haar cliënten wil vergelijken met de databanken van seksuele delinquenten, maar had dat tot nu toe niet gedaan wegens de vele fouten die de databanken bevatten. Door de betere technologie en het hogere kwaliteit van de databanken denkt Match.com nu toch de gegevens te kunnen vergelijken. In twee of drie maanden zou het systeem kunnen opgestart worden, aldus een mededeling van Ginsberg.
 


Bron:Nieuwsblad28/10/2014
Menen - Een 61-jarige man uit Menen gaf zich op Facebook en Netlog uit voor een 17-jarig lesbisch meisje om in contact te komen met jonge meisjes. ..
17/08/2009
LOKEREN - Mensen die geen zin hadden om zonder lief naar de Lokerse Feestweek te gaan, konden dit jaar terecht aan de Billekenstoog op de Fonnefeesten. Het speeddateconcept dat vorig jaar opgezet wer..
30/10/2004
In het landelijke Vleteren, hartje Westhoek, is het aantal inwoners met een vreemde nationaliteit in één jaar tijd met meer dan veertig procent gestegen. Dat is het hoogste cijfer van het hele ..
14/10/2014
Arme Dina Tersago toch. Ze zag de jubileumeditie van Boer zkt Vrouw nog zo zitten. Het tiende seizoen zou zelfs bijzonder worden, een tikkeltje extra. De presentatrice had wellicht nooit kunnen denke..