Datingsite Match.com gaat leden doorlichten

De Amerikaanse datingsite Match.com heeft aangekondigd de gegevens van haar leden te zullen controleren met de Amerikaanse databank van seksuele delinquenten.

19/04/2011

De maatregel komt er nadat een vrouw in Hollywood werd aangevallen door een man die ze via de site had leren kennen. Die was in het verleden reeds zesmaal veroordeeld voor seksueel geweld.

De vrouw, die anoniem wil blijven, liet via haar advocaat weten dat ze geschokt was door het gebeuren. Volgens haar gaat ze erg voorzichtig tewerk bij het daten via internet.

'Match.com moet haar verantwoordelijkheid nemen en haar betalende abonnees beschermen. Ik wil niet dat dit iemand anders overkomt', luidde het nog. 

De voorzitster van Match.com-VS, Mandy Ginsberg, zei dat haar bedrijf al jaren de informatie over haar cliënten wil vergelijken met de databanken van seksuele delinquenten, maar had dat tot nu toe niet gedaan wegens de vele fouten die de databanken bevatten. Door de betere technologie en het hogere kwaliteit van de databanken denkt Match.com nu toch de gegevens te kunnen vergelijken. In twee of drie maanden zou het systeem kunnen opgestart worden, aldus een mededeling van Ginsberg.
 


Bron:Nieuwsblad19/11/2014
Gedumpt worden is nooit leuk, en al zeker niet via sms, maar het bericht dat een 30-jarige Australische vrouw kreeg van haar intussen ex-vriend slaat werkelijk alles. De man maakte een bizar lijstje ..
31/01/2012
De perfecte date is een programma dat op VTM De bachelor moet doen vergeten. Dat is gelukt, al is dat de verdienste van De bachelor zélf: van de afvalrace met vrijgezel Jeoffrey blijft een week na..
03/01/2007
,,Zowel in december als in januari merken we dat het aantal vragen met 15 tot 20 procent toeneemt'', vertelt Rika Ponnet, zaakvoerster van Duet, een bureau voor relatiebemiddeling. ..
31/03/2015
Wat doe je beter wel en niet op een eerste date? Uit een onderzoek van zoekmachine GoEuro en datingapp Lovoo blijkt onder meer dat Belgen absoluut niet galant zijn als het op daten aankomt. ..