Blauwe vinkjes Whatsapp zorgen voor commotie

Een kleine verandering in de populaire app ‘Whatsapp’ zorgt op sociale media voor heel wat commotie.

06/11/2014

Gebruikers van de app kunnen namelijk vanaf nu zien of hun bericht gelezen werd door de ontvanger. Van zodra dat het geval is, kleuren de twee grijze vinkjes, die aangeven dat het bericht werd verzonden en afgeleverd, blauw.

Daarnaast is het ook mogelijk om te zien wanneer het verzonden bericht werd afgeleverd en wanneer het werd gelezen. Ook bij een groepschat is het mogelijk om te achterhalen wie wanneer het bericht gelezen heeft.

Niet alle Whatsapp-gebruikers vinden die verandering oké. Op sociale netwerksite Twitter regent het reacties. Zo vinden veel gebruikers dat deze aanpassing een schending is van de privacy. Een bericht negeren wordt op deze manier moeilijker en veel mensen voelen zich verplicht om te reageren, klinkt het.

Het valt echter te omzeilen. Zo kan je de update die de aanpassing met de blauwe vinkjes met zich meebrengt gewoon niét installeren. Daarnaast geeft een Twitteraar de tip om het internet op jouw mobiele telefoon uit te schakelen vooraleer je d app opent. Op die manier kan er geen leesbevestiging verstuurd worden en kan de verzender van het bericht dus niet zien of het bericht al gelezen werd of niet.

Andere chat-apps, zoals Facebook Messenger of Google Hangouts, werkten ook al met een gelijkaardige leesbevestiging.

Meer dan 500 miljoen gebruikers

Whatsapp is een populaire berichtenapplicatie voor smartphones die het mogelijk maakt om via de internetverbinding van een smartphone gratis met elkaar te chatten en foto’s en video’s door te sturen. De app wordt wereldwijd door meer dan 500 miljoen mensen gebruikt.


Bron:Nieuwsblad16/09/2012
Metro-, bromo- en andere seksuelen kunnen hun spullen pakken: de 'echte man' is helemaal terug. Met deze tien trends -- voor elk aspect van het leven -- kan je de oermens in jezelf wakker maken. ..
05/06/2010
Behalve haar huidskleur is er maar weinig Afrikaans aan Maguy Mokolo, hotelbediende in Lubumbashi. Priemende blik, efficiënt in functioneren, rad van tong en al die tijd een air van 'met alle Cong..
28/06/2013
Zwevegem - Het Kortrijkse parket onderzoekt een twintigtal nieuwe klachten van eenzame vrijgezellen tegen de veroordeelde ex-zaakvoerder van huwelijksbureau Select Partners. ‘Het is een schande ..
24/06/2011
Zal het goed gaan in je relatie of dienen er zich problemen aan. Ontmoet je eindelijk die droomman of blijft het bij een passionele vakantieromance? Onze horoscoop voorspelt waaraan je je deze zomer ..