Liefde komt uit je computer

Datingsites zijn druk op weg je vrienden te vervangen wanneer het aankomt op het vinden van een partner, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek.

18/08/2010

Nee, online daten is niet enkel voor wereldvreemde geeks die hopeloos op zoek zijn naar een lief. Integendeel: wie weigert online naar een partner te zoeken, loopt het risico heel erg eenzaam achter te blijven. Een onderzoek van de Stanford University bij ruim 4.000 mensen wees uit dat 82 procent van de mensen met internet een partner hadden, tegenover 63 procent zonder internet.

Volgens de onderzoekers vervangt online daten stilaan de traditionele manieren om mensen te leren kennen - een lijstje dat al sinds de jaren '40 aangevoerd wordt door 'voorgesteld worden door vrienden'. Volgens socioloog Michael Rosenfeld is internetdaten vooral populair bij bepaalde groepen, zoals gescheiden mensen van middelbare leeftijd, die het gewoonlijk moeilijker hebben om een nieuwe partner te vinden.

 


 


 

 


Bron:Nieuwsblad27/06/2013
Steeds meer mensen gaan op het wereldwijde web op zoek naar een potentiële partner. Om niet te verdwalen en er een leuke zoektocht van te maken zetten wij enkele tips op een rij. ..
27/04/2013
Singles die niet voor zichzelf maar wel voor elkaar een lief zoeken. Dat lijkt de nieuwe manier om aan een man of vrouw te geraken. ‘Wie voor zichzelf zoekt, zit gevangen in een kluwen van emoti..
09/03/2014
' Ik ben een gescheiden man van 52 jaar en heb sinds twee jaar een relatie met een ongehuwde vrouw van 39 jaar. De jongste tijd maken we vaak en intens ruzie over banale dingen, meer dan eens per wee..
02/05/2013
Door onze jachtige levensstijl blijft er vaak geen tijd meer over om een man beter te leren kennen, maar een speeddate brengt daar verandering in. Dankzij deze tips haal je het beste uit een snel afs..