Zweedse Moskee biedt ‘halal’ dating aan

Er zijn onvoldoende ontmoetingsplaatsen voor jonge moslims in Zweden, daarom heeft de Gothenburg Mosque een site opgericht die ‘halal’ dating mogelijk maakt.

20/12/2011

“De moskee is niet alleen een plaats om te bidden, het is ook een ontmoetingsplaats en een toevluchtsoord waar je problemen uit het dagelijkse leven kan verwerken. Een probleem dat vaak terugkomt is de moeilijkheid om een partner te vinden”, zei Abu Mahmoud, de man achter de site, aan Sveriges Radio.

Opvallend is dat er op de datingsite geen foto’s of persoonsbeschrijvingen te zien zijn voor wie op zoek is naar een lief. Alle vrouwelijke kandidaturen worden geëvalueerd door de vrouw van Mahmoud. Indien er sprake is van een match, zal de vrijgezelle vrouw in kwestie op de hoogte gebracht worden.

“Alles verloopt via de halalwijze. Nadat er een match is gemaakt, moeten beide families elkaar eerst ontmoeten. Zij spelen een cruciale rol in het verdere verloop van de zoektocht naar de ware”, aldus Mahmoud.


Bron:Nieuwsblad28/06/2015
Simon Claes uit Zichem zal zich zijn eindejaarsbal nog lang herinneren. Hij vroeg en kreeg een date met voormalig Miss België Joke van de Velde. ..
29/03/2014
Linter / Zoutleeuw - Voor de single is er goed nieuws: het gloednieuwe singleplatform Altero, met hoofdkantoor in Linter, biedt veel meer dan alleen maar partner matching. ..
25/03/2015
Tinder wordt gedomineerd door de man. Vraag een willekeurige vrouw die de app gebruikt en de kans zal groot zijn dat ze een verhaal of twee kan vertellen over serieus creepy berichten die ze ontvin..