Hoe overspel je relatie kan redden

Britse wetenschapster Catherine Hakim prijst 'goede ontrouw' aan en adviseert ons om daarvoor inspiratie te halen bij Franse koppels.

21/08/2012

Catherine Hakim heeft in Frankrijk gestudeerd en beweert dat een korte, geheime affaire een onmisbaar ingrediënt is voor een gezond huwelijk. In haar boek 'The New Rules of Marriages: Internet Dating, Playfairs and Erotic Power' vergelijkt ze trouw en langdurige exclusiviteit met 'vallen' die van ons 'opgesloten dieren' maken.

Hakim beweert dat we voor een succesvolle relatie een voorbeeld moeten nemen aan Franse koppels. Volgens haar zijn onze Franse buren echte 'meesters van de verleiding' en benaderen ze overspel op een intelligentere manier. Hakim gelooft dat het mogelijk is om ontrouw te zijn zonder dat een van beide partners daardoor gekwetst raakt. Ze prijst de Japanse geishatraditie de hemel in en bestempelt de Britse gewoonte als een 'moordenaar van genot'.

Nog volgens Hakim, is het net de bittere kijk op overspel die Britse koppels verzwakt en dat ze daardoor sneller uit elkaar gaan. De sociale wetenschapster pleit voor een meer ruimdenkende visie op liefdesrelaties en een minder strenge veroordeling van affaires.
 


Bron:Nieuwsblad02/10/2005
Een lief zoeken via het internet, het succes ervan blijft maar toenemen. ,,Logisch'', zegt de Leuvense mediaprofessor Dirk De Grooff. ,,Het is anoniem, niet duur en daardoor heel laagdrempelig.'' Van..
19/04/2012
Vrijgezelle mannen en vrouwen vullen hun echte gewicht vaak niet in op hun datingprofiel. Dat blijkt uit een onderzoek van het online magazine Singlessite.nl waaraan 750 singles meewerkten. ..
24/09/2014
Annelien Coorevits presenteert het programma 'Sinlgl3s' en is auteur van een handboek over daten. Nu de single dames uit het programma toe zijn aan hun eerste dates, heeft ze enkele tips voor hen. ..
20/06/2015
Voor het 'Vijf'-zomermagazine Summerproof experimenteert ex-Miss België Joke van de Velde met de datingapp Tinder. Tot nu toe heeft ze nog niemand ontmoet via de app, maar daar lijkt verandering i..