Hoe overspel je relatie kan redden

Britse wetenschapster Catherine Hakim prijst 'goede ontrouw' aan en adviseert ons om daarvoor inspiratie te halen bij Franse koppels.

21/08/2012

Catherine Hakim heeft in Frankrijk gestudeerd en beweert dat een korte, geheime affaire een onmisbaar ingrediënt is voor een gezond huwelijk. In haar boek 'The New Rules of Marriages: Internet Dating, Playfairs and Erotic Power' vergelijkt ze trouw en langdurige exclusiviteit met 'vallen' die van ons 'opgesloten dieren' maken.

Hakim beweert dat we voor een succesvolle relatie een voorbeeld moeten nemen aan Franse koppels. Volgens haar zijn onze Franse buren echte 'meesters van de verleiding' en benaderen ze overspel op een intelligentere manier. Hakim gelooft dat het mogelijk is om ontrouw te zijn zonder dat een van beide partners daardoor gekwetst raakt. Ze prijst de Japanse geishatraditie de hemel in en bestempelt de Britse gewoonte als een 'moordenaar van genot'.

Nog volgens Hakim, is het net de bittere kijk op overspel die Britse koppels verzwakt en dat ze daardoor sneller uit elkaar gaan. De sociale wetenschapster pleit voor een meer ruimdenkende visie op liefdesrelaties en een minder strenge veroordeling van affaires.
 


Bron:Nieuwsblad14/11/2005
Er valt geld te verdienen met het internet. Veel geld zelfs, want de Britse datingsite www.friendsreunited.com kreeg een bod van maar liefst 177 miljoen euro van het televisiestation ITV. Vier jaar g..
31/08/2012
In Brussel opende donderdag een vestiging van Berkeley International, een relatiebureau voor succesvolle singles. Het mikt op financieel onafhankelijke mensen die op zoek zijn naar een partner, maar ..
01/10/2014
De relatiebemiddelingsactiviteiten van DateDesk, het kantoor van Elke Clijsters en Rita Matoukou, worden overgenomen door Singles-Platform Altero van Ilse Melotte en Ilse Reynders. Het aantal leden..
18/03/2009
OOSTENDE - De 27-jarige Frederik D. uit Oostende heeft van de correctionele rechtbank in Brugge een celstraf van drie jaar gekregen, waarvan 2 jaar effectief. Hij had een man, met wie hij via een dat..