Zaakvoerder omstreden huwelijksbureau krijgt celstraf

KORTRIJK/ZWEVEGEM -

De correctionele rechtbank in Kortrijk heeft Bart C., de zaakvoerder van een omstreden huwelijksbureau in Zwevegem, dinsdag veroordeeld tot twee jaar cel waarvan één effectief. De man lichtte tientallen slachtoffers op.

09/10/2012

De 46-jarige Bart C. uit Zwevegem stond terecht omdat hij meer dan 200 vrijgezellen oplichtte. Accent Partners is sinds 1990 actief als relatiebureau in Oost- en West-Vlaanderen maar de klachten tegen Bart C., zaakvoerder van het bureau in Zwevegem, stapelden zich op. Hij spiegelde vrijgezellen mooie profielen voor van knappe, hoog opgeleide partners uit hun buurt, maar tot een ontmoeting kwam het meestal niet.

Bart C. was ook nooit bereikbaar voor zijn klanten, die hij wel honderden tot duizenden euro’s als voorschot liet betalen. Naast de gevangenisstraf besliste de rechter dat het relatiebureau drie maanden de deuren moet sluiten. Bart C. kreeg ook een beroepsverbod van vijf jaar. Tientallen gedupeerden stelden zich burgerlijke partij.

De man moet ruim 100.000 euro aan schadevergoedingen betalen, 271.633,22 euro werd door de rechter verbeurd verklaard. In 2003 werden Bart C. en het huwelijksbureau al eens veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een boete van 12.500 euro.


Bron:Nieuwsblad04/01/2014
Steeds meer prostituees vinden hun weg naar de sociaalnetwerksite Twitter om klanten te lokken. Dat schrijven het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Hot Marijke is de eerste die er mee begonn..
02/08/2012
Wanneer mannen hun mening vormen na een eerste date, verkiezen ze massaal vrouwen met een natuurlijke look. Vrouwen vinden het op hun beurt dan weer belangrijk dat een man lekker ruikt. ..
29/01/2013
Als je relatietips nodig hebt, vind je heel wat bruikbaar advies op sociaalnetwerksite Twitter. Een recente hashtag, #youremoreattractiveif, verzamelt wat je moet doen zodat je vlam je nog aantrekkel..
24/08/2015
Volgens de Canadese politie hebben twee klanten van de overspelsite Ashley Madison zichzelf van het leven beroofd nadat hun persoonlijke gegevens gepubliceerd waren door hackers. Dat bericht de BBC. ..