Werken is niet goed voor de relatie

BRUSSEL - De Belgen slagen erin hun professioneel leven en hun privéleven te verzoenen, maar 73 procent van hen is 'uitgeput' en 72 procent heeft het gevoel 'de hele tijd te moeten hollen'. Dat blijkt uit een peiling van de socialistische vakbond, waarover de kranten van de groep Sud-Presse donderdag berichten.

14/02/2008

Het fenomeen wordt meer vastgesteld in kmo's (78 procent) dan in bedrijven met meer dan 50 werknemers (71 procent). Dat komt omdat 34 procent van de werkende Belgen werk mee naar huis neemt.

Harmonie tussen werk en privéleven vinden, is voor iedereen moeilijk: 20 procent heeft geen tijd om in zijn of haar relatie te investeren, 34 procent stelt kinderen hebben uit en 21 procent verwaarloost zijn relatie.

De verhouding tussen werk en liefde is vooral moeilijk te beheren bij de -30-jarigen, die nog meer uitgeput zijn (81 procent) en van wie 23 procent al minstens één ernstige relatiecrisis heeft gehad wegens het werk. Zeventien procent van de respondenten meent dat het werk één van de belangrijkste oorzaken van zijn of haar scheiding was.

Zestig procent van de Belgen stelt zelfs dat ze hun kinderen niet zagen opgroeien. 69 procent voelt zich schuldig zich niet voldoende bezig te houden met zijn of haar kind.


Bron:Nieuwsblad30/06/2015
EL James, schrijfster van de ‘50 Shades of Grey’-reeks, nodigde haar fans uit om haar vragen te stellen via Twitter naar aanleiding van haar nieuwste boek. Wat het pr-team van James niet ha..
16/06/2014
Na een eerste blind date die niet van een leien dakje loopt, beslissen Jim (Adam Sandler) en Lauren (Drew Barrymore) elkaar nooit meer te zien. Tot ze elkaar weer tegenkomen op vakantie.... ..
11/01/2016
Van verschillende walletjes eten kan wel eens verkeerd aflopen, vraag maar aan Martin Whitehead. Zijn vrouw Karen haalde er zelfs de camera van de Australische tv-show 'A Current Affair' bi..
15/12/2015
Aalter / Laarne - Het Aalters zwembad was maandagnavond het decor van een ongewoon tafereel. Leden van Duikclub Pelagos Patrick Verbouw (50) en Veronique Capiau (46) gaven elkaar drie meter onder wat..