Werken is niet goed voor de relatie

BRUSSEL - De Belgen slagen erin hun professioneel leven en hun privéleven te verzoenen, maar 73 procent van hen is 'uitgeput' en 72 procent heeft het gevoel 'de hele tijd te moeten hollen'. Dat blijkt uit een peiling van de socialistische vakbond, waarover de kranten van de groep Sud-Presse donderdag berichten.

14/02/2008

Het fenomeen wordt meer vastgesteld in kmo's (78 procent) dan in bedrijven met meer dan 50 werknemers (71 procent). Dat komt omdat 34 procent van de werkende Belgen werk mee naar huis neemt.

Harmonie tussen werk en privéleven vinden, is voor iedereen moeilijk: 20 procent heeft geen tijd om in zijn of haar relatie te investeren, 34 procent stelt kinderen hebben uit en 21 procent verwaarloost zijn relatie.

De verhouding tussen werk en liefde is vooral moeilijk te beheren bij de -30-jarigen, die nog meer uitgeput zijn (81 procent) en van wie 23 procent al minstens één ernstige relatiecrisis heeft gehad wegens het werk. Zeventien procent van de respondenten meent dat het werk één van de belangrijkste oorzaken van zijn of haar scheiding was.

Zestig procent van de Belgen stelt zelfs dat ze hun kinderen niet zagen opgroeien. 69 procent voelt zich schuldig zich niet voldoende bezig te houden met zijn of haar kind.


Bron:Nieuwsblad14/05/2011
ROESELARE - Na eerder getrouwd te zijn geweest met twee Filippijnse dames, is Marnick Fraeye (44) nu verloofd met de Thaise Theerakarn (22). Het paar wordt momenteel gevolgd door een cameraploeg van ..
19/04/2015
Wie vindt het leuk om zijn imperfecties te onthullen? Niemand. Onze imperfecties zijn taboes die we verbergen, zeker wanneer we nieuwe mensen ontmoeten. Toch weten we het allemaal: niemand is perfe..
24/08/2015
Volgens de Canadese politie hebben twee klanten van de overspelsite Ashley Madison zichzelf van het leven beroofd nadat hun persoonlijke gegevens gepubliceerd waren door hackers. Dat bericht de BBC. ..
13/10/2014
Kobe Ilsen heeft vier bekende Vlaamse duo’s aan het werk gezet voor een bijzondere relatietest in het Eén-programma 'Volt'. De duo’s moesten een kast in elkaar steken van de meubellijn R..