De grootste datingmythes ontkracht

Er zijn heel wat clichés over wat je wel en niet mag doen tijdens het daten. Toch moet je niet zomaar alle regeltjes volgen: wij verzamelden enkele datingmythes die je gerust overboord mag gooien.

06/07/2013

1. Laat hem wachten op je antwoord
Hard to get spelen kan werken, maar dat betekent niet dat je per se uren moet laten voorbijgaan voor je hem een sms terugstuurt. Integendeel, probeer met je date te praten zoals je gewoonlijk met je vrienden omgaat en vermijd onnodige spelletjes.

2. Vermeld je ex nooit
Het is absoluut geen noodzaak om het over je ex-vriendjes te hebben tijdens een date, maar het is niet altijd negatief om over vorige relaties te praten. Blijf weg van vreemde of ongemakkelijke onderwerpen, maar wees gerust eerlijk over je verleden en over wie je bent.

3. Word niet emotioneel

Soms is het nodig om muren op te trekken, maar je gevoelens voortdurend wegsteken is niet gezond. Ga voor een open en eerlijk gesprek, en weet dat het oké is om ook negatieve emoties te hebben.

4. Stel altijd voor om de rekening te delen
Elke situatie is anders: je moet gewoon weten wanneer je moet bijleggen en wanneer je jezelf eens goed mag laten verwennen. Als je date erop staat om je te trakteren, dan is het beleefd om voor te stellen dat je zal meebetalen maar dat is geen verplichting.

5. Stel de ander centraal
Het is waar, mensen praten graag over zichzelf. Toch is het niet gezond om je eigen noden en interesses zomaar naar de achtergrond te schuiven. Om een relatie op te bouwen die gebaseerd is op wederzijds respect moet je streven naar een evenwicht en compromissen sluiten op verschillende vlakken.

6. Doe het rustig aan
Elke relatie verloopt op haar eigen tempo, dus voel je niet verplicht om je aan een bepaalde tijdslijn te houden. Als het over liefde gaat dan kan je maar beter je hart volgen.
 


Bron:Nieuwsblad16/12/2015
Weet u nog wat u dit jaar allemaal heeft opgezocht via Google? Wellicht niet tot in de details. Maar in Silicon Valley houden ze alles nauwgezet bij: een overzicht van de populairste zoekterme..
09/10/2010
Rika Ponnet, seksuologe, hoofd van het relatiebureau Duet en columniste in Magazine, de zaterdagbijlage bij het Nieuwsblad/De Gentenaar reageert op het artikel ‘Rijpe vrouw zkt jonge man’ ..
06/03/2012
ZEEBRUGGE - Wie maandagavond naar Wie Trouwt Mijn Zoon? op de commerciële zender vtm keek, zag waarschijnlijk de bescheiden Stephanie. De 18-jarige Stephanie Van Rompaey woont sinds kort in Zeebru..
30/06/2015
In Iran is de datingsite Hamsan Tebyan gelanceerd. Opmerkelijk is vooral dat het initiatief voor het online platform afkomstig is van de Iraanse overheid, die daarmee een aantal probleemsituaties h..