De grootste datingmythes ontkracht

Er zijn heel wat clichés over wat je wel en niet mag doen tijdens het daten. Toch moet je niet zomaar alle regeltjes volgen: wij verzamelden enkele datingmythes die je gerust overboord mag gooien.

06/07/2013

1. Laat hem wachten op je antwoord
Hard to get spelen kan werken, maar dat betekent niet dat je per se uren moet laten voorbijgaan voor je hem een sms terugstuurt. Integendeel, probeer met je date te praten zoals je gewoonlijk met je vrienden omgaat en vermijd onnodige spelletjes.

2. Vermeld je ex nooit
Het is absoluut geen noodzaak om het over je ex-vriendjes te hebben tijdens een date, maar het is niet altijd negatief om over vorige relaties te praten. Blijf weg van vreemde of ongemakkelijke onderwerpen, maar wees gerust eerlijk over je verleden en over wie je bent.

3. Word niet emotioneel

Soms is het nodig om muren op te trekken, maar je gevoelens voortdurend wegsteken is niet gezond. Ga voor een open en eerlijk gesprek, en weet dat het oké is om ook negatieve emoties te hebben.

4. Stel altijd voor om de rekening te delen
Elke situatie is anders: je moet gewoon weten wanneer je moet bijleggen en wanneer je jezelf eens goed mag laten verwennen. Als je date erop staat om je te trakteren, dan is het beleefd om voor te stellen dat je zal meebetalen maar dat is geen verplichting.

5. Stel de ander centraal
Het is waar, mensen praten graag over zichzelf. Toch is het niet gezond om je eigen noden en interesses zomaar naar de achtergrond te schuiven. Om een relatie op te bouwen die gebaseerd is op wederzijds respect moet je streven naar een evenwicht en compromissen sluiten op verschillende vlakken.

6. Doe het rustig aan
Elke relatie verloopt op haar eigen tempo, dus voel je niet verplicht om je aan een bepaalde tijdslijn te houden. Als het over liefde gaat dan kan je maar beter je hart volgen.
 


Bron:Nieuwsblad27/06/2014
De tiende editie van Tomorrowland wordt er één met de nodige toeters en bellen. Het thema waar de twee festivalweekends rond zullen draaien, is het sprookjesachtige ‘key to happiness’..
19/04/2015
Wie vindt het leuk om zijn imperfecties te onthullen? Niemand. Onze imperfecties zijn taboes die we verbergen, zeker wanneer we nieuwe mensen ontmoeten. Toch weten we het allemaal: niemand is perfe..
04/02/2011
Mannen willen liever dan vrouwen trouwen en een gezin stichten, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek. ..
10/10/2015
'Ik ben negentien jaar getrouwd, maar zit in de knoop met mezelf'. Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft raad. ..