De grootste datingmythes ontkracht

Er zijn heel wat clichés over wat je wel en niet mag doen tijdens het daten. Toch moet je niet zomaar alle regeltjes volgen: wij verzamelden enkele datingmythes die je gerust overboord mag gooien.

06/07/2013

1. Laat hem wachten op je antwoord
Hard to get spelen kan werken, maar dat betekent niet dat je per se uren moet laten voorbijgaan voor je hem een sms terugstuurt. Integendeel, probeer met je date te praten zoals je gewoonlijk met je vrienden omgaat en vermijd onnodige spelletjes.

2. Vermeld je ex nooit
Het is absoluut geen noodzaak om het over je ex-vriendjes te hebben tijdens een date, maar het is niet altijd negatief om over vorige relaties te praten. Blijf weg van vreemde of ongemakkelijke onderwerpen, maar wees gerust eerlijk over je verleden en over wie je bent.

3. Word niet emotioneel

Soms is het nodig om muren op te trekken, maar je gevoelens voortdurend wegsteken is niet gezond. Ga voor een open en eerlijk gesprek, en weet dat het oké is om ook negatieve emoties te hebben.

4. Stel altijd voor om de rekening te delen
Elke situatie is anders: je moet gewoon weten wanneer je moet bijleggen en wanneer je jezelf eens goed mag laten verwennen. Als je date erop staat om je te trakteren, dan is het beleefd om voor te stellen dat je zal meebetalen maar dat is geen verplichting.

5. Stel de ander centraal
Het is waar, mensen praten graag over zichzelf. Toch is het niet gezond om je eigen noden en interesses zomaar naar de achtergrond te schuiven. Om een relatie op te bouwen die gebaseerd is op wederzijds respect moet je streven naar een evenwicht en compromissen sluiten op verschillende vlakken.

6. Doe het rustig aan
Elke relatie verloopt op haar eigen tempo, dus voel je niet verplicht om je aan een bepaalde tijdslijn te houden. Als het over liefde gaat dan kan je maar beter je hart volgen.
 


Bron:Nieuwsblad07/05/2012
Op zoek naar singles in de buurt? Dan kan ze vinden met je smartphone. ..
09/12/2011
Moet je binnenkort in je eentje naar de kerstfeesten en zou je dat liever anders zien? De kans is groot dat het probleem bij jou ligt, meent de Amerikaanse relatiedeskundige Kim Hughes. ..
28/11/2012
Op datingsites wordt er ?ink wat gelogen, maar hoe kom je nu te weten of je online vlam eigenlijk al een relatie heeft? Wij leggen het uit aan de hand van drie doorslaggevende signalen. ..
19/01/2013
OPWIJK/EKEREN/MIDDELKERKE - Twee zussen hebben op amper vier maanden tijd 61.176 euro afhandig gemaakt van een verliefde veertiger uit Ekeren. De man lijdt aan de ontwikkelingsstoornis van Asperger e..