Uitschelden is het nieuwe daten

Weg met speeddaten, tijd voor 'speed haten': deze nieuwe trend geeft singles de kans hun frustraties over daten te ventileren.

21/10/2010

Initiatiefnemer van dit concept is Carl Hill, mede-eigenaar van de Londense club Feeling Gloomy. Hij kwam op het idee na een datingavond die eindigde als een ware ramp, en bedacht zich dat er een andere manier moest zijn om liefde te vinden.

Dus nam hij Valentijnsavond als aanleiding om zijn eerste zogenaamde 'speed hating'-sessie organiseren. Qua vorm lijken deze evenementen op speeddaten, alleen kunnen de kandidaten hun frustratie uiten door te zeggen wat ze haten aan afspraakjes, het single zijn en elkaar. Dit schelden en beledigen kan via kaartjes, maar ook face-to-face.

De 'speed hating'-avonden werden een succes en worden ondertussen georganiseerd in Londen, New York en Berlijn. Hill heeft trouwens goede hoop dat zijn scheldavondjes romantische gevolgen kunnen hebben: 'nadat het ijs is gebroken met een goede scheldtirade worden veel mensen vreemd genoeg verliefd'.

 


Bron:Nieuwsblad09/02/2012
GENT - Gentenaars Lorenzo Bogaert en Toon Coppens zagen met lede ogen aan hoe hun sociaalnetwerksite Netlog werd kaalgevreten door grote concurrent Facebook. Ze gingen op zoek naar een nieuwe uitdagi..
29/10/2014
Single vrouwen die een man willen vinden doen er volgens de Britse schrijver Blake Lavak goed aan om na de eerste date al te vrijen. Waarom precies, legt hij uit in zijn boek ‘Own that guy in 60..
15/10/2014
Wommersom - Wommersom Het Singles Platform Altero met thuisbasis in Wommersom neemt de relatiebemiddelingsactiviteiten van Datadesk, het kantoor van Elke Clijsters, over. Relatietherapeute Ilse Reynd..
14/05/2011
Kortrijk - Jong en +23? Zijn jouw weekends leeg? Kan het uitgaansleven jouw niet meer bekoren? ….. . Dan is er nu +23. ..