Uitschelden is het nieuwe daten

Weg met speeddaten, tijd voor 'speed haten': deze nieuwe trend geeft singles de kans hun frustraties over daten te ventileren.

21/10/2010

Initiatiefnemer van dit concept is Carl Hill, mede-eigenaar van de Londense club Feeling Gloomy. Hij kwam op het idee na een datingavond die eindigde als een ware ramp, en bedacht zich dat er een andere manier moest zijn om liefde te vinden.

Dus nam hij Valentijnsavond als aanleiding om zijn eerste zogenaamde 'speed hating'-sessie organiseren. Qua vorm lijken deze evenementen op speeddaten, alleen kunnen de kandidaten hun frustratie uiten door te zeggen wat ze haten aan afspraakjes, het single zijn en elkaar. Dit schelden en beledigen kan via kaartjes, maar ook face-to-face.

De 'speed hating'-avonden werden een succes en worden ondertussen georganiseerd in Londen, New York en Berlijn. Hill heeft trouwens goede hoop dat zijn scheldavondjes romantische gevolgen kunnen hebben: 'nadat het ijs is gebroken met een goede scheldtirade worden veel mensen vreemd genoeg verliefd'.

 


Bron:Nieuwsblad01/04/2015
Steeds meer singles surfen naar datingsites op zoek naar een partner. Vooral gescheiden veertigers met een drukke baan zijn vaste klant. Maar hoe groot is de kans dat je via internet de (nieuwe) li..
23/01/2013
Vroeger was het simpel: je ontmoette een man, sprak met hem af en besloot na enkele dates of jullie het al dan niet met elkaar zouden proberen. Maar online dating, sociale netwerksites en zelfs zoekm..
12/06/2015
Je zit in vergadering maar durft je mond niet open doen omdat je denkt dat niemand zit te wachten op je mening. Je hebt geen tijd om op de kinderen van je zus te passen, maar je zegt toch elke keer j..
18/08/2010
Datingsites zijn druk op weg je vrienden te vervangen wanneer het aankomt op het vinden van een partner, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek. ..