Uitschelden is het nieuwe daten

Weg met speeddaten, tijd voor 'speed haten': deze nieuwe trend geeft singles de kans hun frustraties over daten te ventileren.

21/10/2010

Initiatiefnemer van dit concept is Carl Hill, mede-eigenaar van de Londense club Feeling Gloomy. Hij kwam op het idee na een datingavond die eindigde als een ware ramp, en bedacht zich dat er een andere manier moest zijn om liefde te vinden.

Dus nam hij Valentijnsavond als aanleiding om zijn eerste zogenaamde 'speed hating'-sessie organiseren. Qua vorm lijken deze evenementen op speeddaten, alleen kunnen de kandidaten hun frustratie uiten door te zeggen wat ze haten aan afspraakjes, het single zijn en elkaar. Dit schelden en beledigen kan via kaartjes, maar ook face-to-face.

De 'speed hating'-avonden werden een succes en worden ondertussen georganiseerd in Londen, New York en Berlijn. Hill heeft trouwens goede hoop dat zijn scheldavondjes romantische gevolgen kunnen hebben: 'nadat het ijs is gebroken met een goede scheldtirade worden veel mensen vreemd genoeg verliefd'.

 


Bron:Nieuwsblad16/06/2014
Jonge vrouwen kunnen in Amerika leren hoe ze een rijke, rijpere man aan de haak slaan. De Amerikaanse Carla Abonia en haar mentor Alan Schneider, oprichter van de datingsite SugarDaddyForMe.com, rich..
08/01/2014
Elke Clijsters gooit zich op de datingmarkt. Niet dat ze echtgenoot Jelle Van Damme de deur heeft gewezen. Ze gaat voortaan aan de slag als bemiddelaar. Volgende week start ze namelijk samen met een ..
16/12/2010
Het cliché van de happy single klopt niet. Slechts één op de vijf Vlaamse singles is gelukkig en driekwart is op zoek naar een vaste relatie. Dat blijkt uit een grootschalige enquête in s..
06/01/2016
Vrouwen van veertig zijn ervaren, wereldwijs en vol zelfvertrouwen, en dat maakt hen sexy. Dat beweert althans de Amerikaanse Alex Obed, die blogt over relaties en zijn post over 'veertig is het nieu..