Uitschelden is het nieuwe daten

Weg met speeddaten, tijd voor 'speed haten': deze nieuwe trend geeft singles de kans hun frustraties over daten te ventileren.

21/10/2010

Initiatiefnemer van dit concept is Carl Hill, mede-eigenaar van de Londense club Feeling Gloomy. Hij kwam op het idee na een datingavond die eindigde als een ware ramp, en bedacht zich dat er een andere manier moest zijn om liefde te vinden.

Dus nam hij Valentijnsavond als aanleiding om zijn eerste zogenaamde 'speed hating'-sessie organiseren. Qua vorm lijken deze evenementen op speeddaten, alleen kunnen de kandidaten hun frustratie uiten door te zeggen wat ze haten aan afspraakjes, het single zijn en elkaar. Dit schelden en beledigen kan via kaartjes, maar ook face-to-face.

De 'speed hating'-avonden werden een succes en worden ondertussen georganiseerd in Londen, New York en Berlijn. Hill heeft trouwens goede hoop dat zijn scheldavondjes romantische gevolgen kunnen hebben: 'nadat het ijs is gebroken met een goede scheldtirade worden veel mensen vreemd genoeg verliefd'.

 


Bron:Nieuwsblad10/07/2012
Eén op de tien vrijgezelle mannen wil seks op het strand tijdens zijn vakantie. Bij vrouwen is dat slechts 2 procent. Zij dromen meer van een zwemsessie tussen dolfijnen. Dat blijkt uit een peilin..
15/01/2016
Gent - De datingsite Twoo, gerund van aan het Emile Braunplein, voegt videogesprekken toe aan zijn profielen. “Zo vallen mensen die verouderde of valse profielfoto’s gebruiken door de mand..
08/07/2013
In de eerste helft van dit jaar lieten 32.510 Belgen bij de gemeente registreren dat ze samenwonen, terwijl er amper 24.372 trouwden. Zo kozen voor het eerst in ons land meer mensen voor wettelijk sa..
17/08/2009
LOKEREN - Mensen die geen zin hadden om zonder lief naar de Lokerse Feestweek te gaan, konden dit jaar terecht aan de Billekenstoog op de Fonnefeesten. Het speeddateconcept dat vorig jaar opgezet wer..