Waarom het ‘Tinderella’-syndroom je liefdesleven verknoeit

Van Tinder en Swoon tot OkCupid: dankzij deze datingapps zou je snel een lief moeten vinden, maar volgens de Britse psychologe Emma Kenny kunnen ze je liefdesleven ook serieus ondermijnen...

12/08/2014

Nieuw onderzoek toont aan dat steeds meer mensen een online datingprofiel aanmaken, maar dat zij net langer single blijven. Psychologe Emma Kenny spreekt van het ‘Tinderella’-syndroom, een samenvoeging van de woorden Tinder en de Engelse naam voor Assepoester, Cinderella. Daarmee bedoelt ze dat te veel dames online op zoek gaan naar een prins en bijgevolg minder moeite doen om in het dagelijkse nieuwe mensen te leren kennen.

In een interview met Look Magazine legt ze het fenomeen beter uit. ‘Het probleem is dat singles ongeduldig en onzeker worden van deze apps. Als vrijgezel krijg je plots enorm veel aandacht, waardoor je minder moeite doet om offline te flirten’, zegt ze.

Volgens haar wordt het voor fervente app-gebruikers moeilijker om een gesprek aan te knopen met een onbekende op café. ‘Een anoniem berichtje sturen naar een man met een interessant profiel is voor velen gewoon makkelijker. En als het tegenslaat, kunnen ze gewoon uitloggen.’

Toch is ze niet helemaal tegen de populaire apps. Ze vindt dat virtueel daten kan helpen om je liefdesleven nieuw leven in te blazen, maar benadrukt dat het niet de bedoeling is dat apps het volledig vervangen.


Bron:Nieuwsblad04/03/2015
Toen een Schotse toeriste vorige week besloot om een briefje achter te laten voor die knappe jongen die ze had gezien op een strand in Nieuw-Zeeland, had ze nooit wellicht nooit verwacht er het inter..
21/10/2008
‘Wat eten we vandaag?’ ‘Lig je nu nog in bad?’ ‘Ik kan toch niet àlles doen’ … het zijn maar enkele zinnen waarmee mannen hun partner haast in de gordijnen jagen..
23/10/2014
Collega’s die ook de beste vrienden zijn. Niet zo evident, blijkt uit een onderzoek van relatiebureau Relate en de organisatie Relationships Scotland bij 5.000 Britse werknemers. ..
31/01/2014
In tegenstelling tot wat een bedrogen vrouw kan denken, zijn niet alle ontrouwe mannen hetzelfde. Psycholoog Martyn Stewart boog zich over de kwestie en schreef er het boek ‘Why Men Really Cheat..