Waarom het ‘Tinderella’-syndroom je liefdesleven verknoeit

Van Tinder en Swoon tot OkCupid: dankzij deze datingapps zou je snel een lief moeten vinden, maar volgens de Britse psychologe Emma Kenny kunnen ze je liefdesleven ook serieus ondermijnen...

12/08/2014

Nieuw onderzoek toont aan dat steeds meer mensen een online datingprofiel aanmaken, maar dat zij net langer single blijven. Psychologe Emma Kenny spreekt van het ‘Tinderella’-syndroom, een samenvoeging van de woorden Tinder en de Engelse naam voor Assepoester, Cinderella. Daarmee bedoelt ze dat te veel dames online op zoek gaan naar een prins en bijgevolg minder moeite doen om in het dagelijkse nieuwe mensen te leren kennen.

In een interview met Look Magazine legt ze het fenomeen beter uit. ‘Het probleem is dat singles ongeduldig en onzeker worden van deze apps. Als vrijgezel krijg je plots enorm veel aandacht, waardoor je minder moeite doet om offline te flirten’, zegt ze.

Volgens haar wordt het voor fervente app-gebruikers moeilijker om een gesprek aan te knopen met een onbekende op café. ‘Een anoniem berichtje sturen naar een man met een interessant profiel is voor velen gewoon makkelijker. En als het tegenslaat, kunnen ze gewoon uitloggen.’

Toch is ze niet helemaal tegen de populaire apps. Ze vindt dat virtueel daten kan helpen om je liefdesleven nieuw leven in te blazen, maar benadrukt dat het niet de bedoeling is dat apps het volledig vervangen.


Bron:Nieuwsblad28/03/2011
Ben je het beu om geen vriendin te hebben, in tegenstelling tot al je Facebookvrienden? Vrees niet langer: Cloud Girlfriend is er om je te helpen. ..
04/01/2014
Steeds meer prostituees vinden hun weg naar de sociaalnetwerksite Twitter om klanten te lokken. Dat schrijven het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Hot Marijke is de eerste die er mee begonn..
23/03/2006
Een vrouw heeft na vijf jaar een punt gezet achter haar relatie nadat ze ontdekte dat haar vriend verschillende datingsites bezocht. De bewijzen waren nochtans verwijderd, maar door een bug in Mozill..
25/01/2011
Asse - Singles, de Vlaamse activiteitenvereniging gericht naar actieve en hoogopgeleide alleenstaanden, opende zopas een kantoor in Zellik. ..