Datingsite is als een café

,,Het valt jammer genoeg niet te controleren of mensen de waarheid spreken. Op dat vlak is het op datingsites net als op café." Chris van Tuijl is directeur van relatieplanet.be, een datingsite waarop ook de serieverkrachter uit Sint-Martens-Latem actief was.

16/03/2006

De site heeft controleurs die nagaan of er discriminerende of al te expliciete seksuele taal wordt gebruikt en er is een helpdesk waarop iedereen met klachten terecht kan. ,,Een keer per vijf maanden krijgen we een klacht binnen en dan treden we meteen op. We weren de verantwoordelijke van onze site. En we stappen zonodig zelfs naar de politie.'' De datingsites proberen hun leden te wapenen met enkele tips. De eerste raad is altijd: Wees voorzichtig. ,,Gezonde achterdocht is positief'', zegt van Tuijl. ,,Geef niet te snel je privénummer of je thuisadres. Spreek niet direct af. Het is beter elkaar eerst via het internet een (SDB)


Bron:Nieuwsblad21/06/2013
De volslanke Gloria Shuri Nava (25) uit Californië wordt dagelijks gepest met haar gewicht en het feit dat haar 22-jarige vriend veel slanker is. ‘Is hij blind?’, is slechts een van de g..
25/08/2014
De consumentenorganisatie Test-Aankoop wil dat de FOD Economie een onderzoek opstart naar de onwettige praktijken van sommige datingsites. Uit een onderzoek van Budget & Recht, het financiële tijd..
10/02/2015
Een man uit Genk dient klacht in tegen de Nederlandse datingsite Foxy Dating. Hij werd naar eigen zeggen opgelicht met misleidende informatie, waardoor hij in een maand tijd 1.200 euro kwijt was. &..
30/07/2015
Ex-basketbalspeler Pieter Loridon ontdekte woensdag dat een man uit Gent zijn foto’s misbruikte om op Russische datingsites vrouwen te versieren. Dat heeft Loridon zelf bekendgemaakt op zijn Fac..