Vijf online datingtips voor 55-plussers

Uit een recente studie is gebleken dat 55-plussers steeds vaker een beroep doen op datingsites om een nieuwe liefde te vinden. Vijf praktische tips voor deze 'silver surfers'.

27/02/2012

Sue Shephard (60) was vroeger model en stewardess, vandaag de dag heeft ze haar eigen poetsbedrijf. Sinds haar scheiding in 2002 is ze single, maar ze surft zeer actief op datingsites om een nieuwe partner te vinden. Aan de Britse krant The Daily Mail geeft ze enkele nuttige tips.

1. Er zijn geen honderden vissen in de zee

Eén van Sues eerste dates was met een man die ze leuk vond en waarmee het klikte. Maar omdat ze ervan uitging dat ze nog veel leuke mannen zou ontmoeten, belde ze hem niet meer terug. Iets waar ze nu spijt van heeft: 'Er zijn niet zoveel fatsoenlijke mannen. Ik weet niet waarom, maar ik vermoed dat oudere mannen niet zo snel uit een relatie stappen, tenzij er een andere vrouw in het spel is'.

2. Vertrouw geen foto's

Wie wat ouder wordt, zet als 'recente foto' vaker eentje die genomen werd in de laatste tien jaar, waardoor je date een beetje ouder kan uitvallen dan verwacht. Wees vooral op je hoede bij buitengewoon knappe profielfoto's: als iemand te mooi lijkt om waar te zijn, zit er vaak een addertje onder het gras.

3. Schrijf niet over haardvuren

Het aantal profielen op datingsites die samen aan het haardvuur zitten, een glas rode wijn drinken of een strandwandeling maken als het toppunt van romantiek beschouwen, zijn niet te tellen. Probeer dus meer originele interesses en verwachingten neer te schrijven, zelfs al houd je best van bovenstaande dingen.

4. Kleed je netjes voor de eerste date

Elegante, vrouwelijke kleding is ideaal voor de eerste date: draag bijvoorbeeld een mooie jurk met een paar hakjes onder. Probeer je niet jonger voor te doen dan je bent en mijdt diepe decolletés en korte rokjes. Maar verberg je lichaam ook niet onder vormeloze, veel te brede kledij.

5. Overwin je slaapkamerangst

Zeker als het lang geleden is, kan het eng zijn om weer met iemand te slapen. Zorg er eerst voor dat er een beetje vertrouwen is: spreek de eerste dates niet bij je thuis af, maar op neutraal terrein. Maar komt het moment er toch aan, zet dan je angst en onzekerheid opzij: seks met iemand die je leuk vindt, kan je zelfvertrouwen een enorme boost geven.

 


Bron:Nieuwsblad12/01/2011
Rondslingerende kleren veroorzaken ruzie bij een derde van de koppels. Je kleerkast opruimen en overbodige stukken wegschenken kunnen relatieproblemen van dit allooi oplossen, zo blijkt uit een onder..
09/10/2015
Heel wat alleenstaande ouders zoeken een date via het internet als ze weer toe zijn aan een nieuwe liefde. Hoe pak je dat als single mama aan? 3 tips voor een succesvolle date van de datingexperts ..
06/08/2013
De Britse videoblogster Emily Hartridge is terug van een verkwikkende vakantie en geeft weer online relatietips op haar Youtube-kanaal. In haar meest recente clipje verklapt ze welke tien signalen ve..
26/03/2015
Grote baas Marc Zuckerberg heeft op een conferentie in San Francisco de nieuwe plannen voor Messenger voorgesteld. De chatdienst van Facebook wordt een nieuw platform dat ook andere apps integreert. ..