Vier mythes over online daten

Datingwebsites zijn nog te vaak een taboe en daar willen wij graag komaf mee maken. Daarom ontkrachten we hieronder de vijf meest voorkomende mythes over online daten.

25/01/2013

1. Online daten is voor sukkels
Het idee dat enkel saaie of lelijke mensen zich inschrijven op datingwebsites is volledig uit de lucht gegrepen. Vaak schuiven mensen die een negatieve ervaring hebben de schuld in de schoenen van de website, maar ook bij wie ‘offline datet' lopen afspraakjes soms mis.

2. Iedereen liegt
Het is waar dat sommige mensen op het wereldwijde web een mooiere versie van zichzelf creëren, maar lang niet iedereen geeft foute info mee. Heel wat singles nemen de tijd om een profiel samen te stellen dat weergeeft wie ze echt zijn. De meeste mensen beseffen namelijk dat een relatie die gebaseerd is op leugens meestal fout afloopt.

3. Het werkt niet
Datingwebsites werken niet voor iedereen, dat is waar. Het werkt zeker niet voor mensen die liegen, zichzelf anders voordoen of er geen tijd en moeite voor over hebben. Maar wie een leuke foto online plaatst, werk maakt van zijn of haar persoonsbeschrijving en bereid is om het een kans te geven loopt misschien wel de ware tegen het lijf.

4. Het is niet veilig
Een datingsite is even veilig of onveilig als een café. Aan een ontmoeting met een vreemde is altijd een zeker risico verbonden, maar het is aan jou om daar verstandig mee om te gaan. Vaak vind je op de website zelf ook tips over hoe je voorzichtig tewerk kunt gaan.


Bron:Nieuwsblad23/12/2014
Louis Talpe als verrassing onder de kerstboom, maar Bart Peeters om mee te trouwen. Dat willen de Vlaamse vrouwelijke singles, althans volgens de resultaten van een enquête die de datingsite rende..
19/03/2014
Goed nieuws voor wie geen tijd wil verliezen tijdens het daten: wetenschappers aan de universiteit van Harvard hebben ontdekt dat je met drie simpele vragen kan weten of die ene persoon al dan niet e..
14/08/2013
Hoeveel je ook uitkijkt naar een date: een man kan het romantische onderonsje onbewust voor je verpesten. Deze dingen vind je heel vervelend. ..
01/02/2013
Daten is niet meer wat het geweest is. Sinds het wereldwijde web zijn intrede heeft gemaakt ontmoeten we steeds meer mensen online en dat heeft zo zijn voor en nadelen. ..