Vier mythes over online daten

Datingwebsites zijn nog te vaak een taboe en daar willen wij graag komaf mee maken. Daarom ontkrachten we hieronder de vijf meest voorkomende mythes over online daten.

25/01/2013

1. Online daten is voor sukkels
Het idee dat enkel saaie of lelijke mensen zich inschrijven op datingwebsites is volledig uit de lucht gegrepen. Vaak schuiven mensen die een negatieve ervaring hebben de schuld in de schoenen van de website, maar ook bij wie ‘offline datet' lopen afspraakjes soms mis.

2. Iedereen liegt
Het is waar dat sommige mensen op het wereldwijde web een mooiere versie van zichzelf creëren, maar lang niet iedereen geeft foute info mee. Heel wat singles nemen de tijd om een profiel samen te stellen dat weergeeft wie ze echt zijn. De meeste mensen beseffen namelijk dat een relatie die gebaseerd is op leugens meestal fout afloopt.

3. Het werkt niet
Datingwebsites werken niet voor iedereen, dat is waar. Het werkt zeker niet voor mensen die liegen, zichzelf anders voordoen of er geen tijd en moeite voor over hebben. Maar wie een leuke foto online plaatst, werk maakt van zijn of haar persoonsbeschrijving en bereid is om het een kans te geven loopt misschien wel de ware tegen het lijf.

4. Het is niet veilig
Een datingsite is even veilig of onveilig als een café. Aan een ontmoeting met een vreemde is altijd een zeker risico verbonden, maar het is aan jou om daar verstandig mee om te gaan. Vaak vind je op de website zelf ook tips over hoe je voorzichtig tewerk kunt gaan.


Bron:Nieuwsblad28/03/2011
Ben je het beu om geen vriendin te hebben, in tegenstelling tot al je Facebookvrienden? Vrees niet langer: Cloud Girlfriend is er om je te helpen. ..
06/03/2007
BRUSSEL - LinkedIn, Spoke, Jigsaw, Ryze,... In de VS schieten de social-networkingsites voor ondernemers als paddestoelen uit de grond. In ons land bijt Join2Grow de spits af, een initiatief van Fort..
08/07/2015
Datingapp Tinder heeft een nieuwe toepassing gelanceerd: beroemdheden kunnen vanaf nu geverifieerde profielen aanmaken. Dan weten gebruikers dat het profiel echt is en zo kunnen ze hopen op een beken..
14/06/2015
Hoe zou het nog zijn met … het team van Netlog? Het vanuit Gent opererende social network gooide eind 2014 – na Hyves en MySpace – de handdoek in de ring onder al het Facebookgeweld. D..