Veilig daten doe je zo

Een onderzoek van datingwebsites Jdate heeft uitgewezen dat de meeste mensen ervan overtuigd zijn dat nieuwe mensen online leren kennen veiliger is dan iemand ontmoeten in een bar. Huwelijks- en gezinstherapeute Rachel Sussman geeft tips om elke date veilig te laten verlopen.

21/04/2013

Bel hem eerst eens op
Ook via sms en mail kan je veel over iemand te weten komen, maar het kan geen kwaad om je date eerst eens op te bellen. Zorg er in elk geval voor dat je een goed beeld hebt van met wat voor iemand je hebt afgesproken. Zijn volledige naam en beroep zijn echt basisweetjes.

Negeer geen alarmerende signalen
Wees op je hoede voor dingen die hij doet of zegt die jou doen twijfelen. Denk maar aan ongepaste opmerkingen, zeer familiair gedrag of andere dingen die instinctief verkeerd aanvoelen.

Google hem
Het is niet nodig om een detective in te huren, maar zijn volledige naam intikken bij Google is geen slecht idee.

Spreek af op een publieke plaats
Als het gesprek aan de telefoon goed verloopt en je zin hebt om de man in kwestie beter te leren kennen op een date, spreek dan af op een neutrale, publieke plek. Nodig hem dus niet meteen uit bij je thuis en ga niet in op zijn uitnodiging om voor jou te koken.

Hou een vriend achter de hand
Je kunt altijd een vriendin inlichten over jullie date zodat er altijd iemand weet waar en wanneer je met hem afspreekt. Na enkele uurtjes kan je haar ook via een sms op de hoogte brengen van het verloop van de afspraak.

Ga weg als het niet goed voelt
Vertrouw je instinct: als het al snel vreemd aanvoelt, stuur dan een sms naar een vriendin zodat ze jou kan komen halen.

Focus op het heden
Bij slim en veilig daten is het belangrijk om niet op de feiten vooruit de lopen. Zorg ervoor dat je niet verstrikt raakt in je eigen fantasieën en droom niet meteen weg bij romantische toekomstplannen. Leer je date eerst rustig kennen en geniet van het datingproces.
 


Bron:Nieuwsblad18/06/2015
Op donderdag 18 juni stelt de Britse schrijfster E.L.James het vierde boek voor uit de erotische reeks ‘Fifty Shades of Grey’. Dat kreeg de titel ‘Grey’ mee en geeft de fans meer ..
12/01/2011
Rondslingerende kleren veroorzaken ruzie bij een derde van de koppels. Je kleerkast opruimen en overbodige stukken wegschenken kunnen relatieproblemen van dit allooi oplossen, zo blijkt uit een onder..
25/07/2011
Koppels die vaak knuffelen hebben een sterkere band dan geliefden met een pittig seksleven die elkaar zelden vastnemen. Dat blijkt uit een recent Brits onderzoek van datingsite Parship. ..
11/03/2014
Sint-Niklaas - Lerares Maria D. (44) uit Sint-Niklaas hield er na haar uren in het klaslokaal een ‘actief’ sociaal leven op na. De vrouw sprak via een datingsite af met mannen en beloofde h..