Online daten: tips voor beginners

Steeds meer mensen gaan op het wereldwijde web op zoek naar een potentiële partner. Om niet te verdwalen en er een leuke zoektocht van te maken zetten wij enkele tips op een rij.

27/06/2013

1. Het begint allemaal met een interessant profiel
Vooral mannen lijken op zoek te zijn naar een vrouw die eruit springt. Deel dus je gevoel voor humor en wees niet bang om af en toe een grappige opmerking te maken. Heb je een aparte hobby? Deel die dan gerust op je profiel.

2. Erken dat de meeste online daters hun profiel 'versieren'

Maar liefst tachtig procent van de mensen op een datingwebsite stellen de werkelijkheid net iets mooier en leuker voor dan die echt is. Vrouwen zouden vooral liegen over hun gewicht of hun leeftijd en mannen verbloemen hun inkomen en hun lengte. Vergeet niet dat wie geen profielfoto heeft over uiterlijkheden kan schrijven wat hij of zij wil. Aan de andere kant: als je wel een foto hebt, zorg er dan voor dat die up-to-date is zodat je date je nog herkent.

3. Wees realistisch
Zelfs na een leuke mail of een goed telefoongesprek kan een date nog altijd tegenvallen. In dit digitale tijdperk kan je veel meer mensen leren kennen, maar dat betekent niet dat je meteen iemand zult vinden die bij je past.

4. Voorzie een veiligheidsplan

Vooral voor vrouwen is het een goed idee om een veiligheidsplan te voorzien. Als je voor het eerst iemand ontmoet is het beter om twee mensen te laten weten waar jullie naartoe zullen gaan. Eens je op je date aankomt kan je altijd iets laten weten aan een vriend en melden dat alles goed gaat.


Bron:Nieuwsblad18/02/2015
Een opa die zijn kleinzoon helpt om meisjes te versieren? Het kan en het werkt nog ook, zelfs in deze digitale tijden. Dit bewijzen Ethan (21) en Joe (89) op de populaire app Tinder. ..
16/03/2015
Enkele Tinder-gebruikers op het SXSW-festival in Austin, Texas zijn vorig weekend het 'slachtoffer' geworden van een geniepige marketingstunt om de thriller 'Ex Machina' te promoten..
18/04/2013
Er zijn miljoenen liedjes en gedichten over geschreven, duizenden films over gemaakt. De liefde. Maar wat weten we er nu eigenlijk echt over? Niet veel, zo blijkt. ‘Mensen komen vaak niet verder..
15/11/2014
'Ik ben een weduwnaar en ik leerde kort na het overlijden van mijn vrouw een weduwe kennen. Het sprookje duurde zes maanden, maar ze liet me heel plots weten het niet meer te zien zitten, ruimte nodi..