Beste datingsite

Het wemelt van de datingsites in ons land. Je kan de radio of TV niet aandoen of je hoort of ziet een reclame van een datingsite langskomen. De ene datingsite schermt met het aantal leden, een andere richt zich speciaal op 50+’ers of hoogopgeleiden. Ook zijn er sites die de nadruk leggen op het inventief matchen van de leden.

28/01/2015

Objectief beoordelen wat de beste datingsite is, is heel lastig. Toch heeft VARA Kassa recent een poging gewaagd om wat meer duidelijkheid te scheppen in het landschap van datingsites.

 

Een panel van singles heeft een tiental datingsites getest. Men keek hierbij onder andere naar de gebruiksvriendelijkheid, zoekprofielen, matches en privacy van de verschillende datingsites.

 

De conclusie van het onderzoek was als volgt.

 

De beste datingsites waren e-Matching, Relatieplanet en 50plusmatch. Zij kregen het predikaat “goed”. Paiq en Parship scoorden een voldoende. Sites die minder goed uit het onderzoek kwamen en slecht of matig scoorden, waren Dating-50plus, Lexa, Actief 50, Vijftigplusdating en Pepper.

Redenen voor deze beoordelingen waren onder andere de onduidelijkheid over het lidmaatschap en de prijzen. Ook weet je niet hoeveel leden betalend lid zijn. Verder was onduidelijk wie recent actief waren op de site.


Bron:15/01/2015
Kan je iemand verliefd op je laten worden? Psycholoog Arthur Aron onderzocht het in 1997 en beweerde dat het wel degelijk lukt... als je maar de juiste vragen stelt. Bijna twintig jaar later heeft sc..
14/06/2013
Apple heeft een dubieuze dating-app uit de App Store verwijderd die op Japanse internetgebruikers was gericht. De app deed zich in de App Store voor als een spel, maar was in werkelijkheid een fram..
21/03/2007
De Vereniging voor Ecologische Leef- en Teeltwijze (VELT) heeft een datingsite voor biologische kippen opgezet. Mensen die hun haan of kip willen laten paren kunnen elkaar vinden via de site www.kipp..
14/03/2013
Kapellen - De vereniging a-n-s, wat staat voor 'Activities and networking for singles', die in 2010 werd opgericht door de Kapelse Annick Annaert verlegt haar grenzen en breidt uit naar andere Vlaams..