Datingsites en relatiebureaus profiteren van de feestdagen

De jaarovergang is de ­periode waarin de meeste singles zich outen, zowel op datingsites, bij relatiebureaus, als in singles­organisaties.

03/01/2013

‘Het beste moment van het jaar om online de meeste nieuwe mensen te leren kennen, was gisterenavond rond half acht, na de eerste werkdag van het jaar', zegt Kayte Taylor van de datingsite Match.com . ‘Naar schatting 3,2 miljoen mensen wereldwijd zaten toen op datingsites.'

‘Ook wij zitten in een piekperiode', zegt Chris Verlinden, manager voor België van de internationale datingsite Parship . ‘Singles hebben alleen aan de kersttafel gezeten, ze zijn alleen naar het nieuwjaarsfeest gegaan, en ze zijn dat beu. Ze nemen zich voor om volgend jaar met twee te zijn. Een nieuwe relatie zoeken via een datingsite raakt steeds meer geaccepteerd.'

Ook voor We Match , de datingsite van Het Nieuwsblad/De Gentenaar , is dit een recordperiode. De laatste dag van 2012 waren er 17.450 bezoekers, ruim zestig procent meer dan op andere dagen.

Ook de singlesorganisaties zagen een interessepiek. ‘Er waren opvallend veel meer mails met vragen om inlichtingen', zegt Christel Janssen van Raval , dat onder andere dansavonden voor alleenstaanden organiseert. ‘Sommige van die mails waren maandagnacht een paar minuten na middernacht verstuurd.'


Bron:Nieuwsblad25/01/2011
Asse - Singles, de Vlaamse activiteitenvereniging gericht naar actieve en hoogopgeleide alleenstaanden, opende zopas een kantoor in Zellik. ..
14/12/2014
Zijn mindfulness, yoga en spiritualiteit voor jou geen abracadabra maar een ‘way of life’ waarbij jij je als een vis in het water voelt? Dan geniet je vast en zeker van een vakantie met..
06/11/2014
Leuven - Omdat een 21-jarige man uit Leuven zich vergreep aan een meisje, heeft de strafrechter hem een werkstraf van 45 uren opgelegd. Voert hij die straf niet uit binnen een bepaalde termijn, dan h..
28/06/2010
Probeer eens wat iets anders dan een bioscoopzaal of een restaurant als setting voor je eerste afspraakje. ..