Met deze woorden scoor je op een datingsite

Een team wetenschappers aan de universiteit van Oxford heeft 12.000 profielen op de Britse datingsite eHarmony bestudeerd. Ze bekeken met welke woorden je online indruk maakt. Dat schrijft The Daily Mail.

16/05/2014

De vorsers stelden vast dat vrouwen die de woorden lief, ambitieus en bedachtzaam op hun profiel plaatsen 20 tot 45 procent meer reacties van mannen krijgen dan de dames die dat niet doen. Mannen die meer ‘tekstappeal’ willen, doen er dan weer goed aan om woorden zoals grappig, fit, attent, passioneel en optimistisch op hun profiel te vermelden. Deze woordencocktail is goed voor 60 tot 70 procent meer reacties van single vrouwen.

De studie heeft ook aangetoond dat meer dan 60 procent van de dames eerder geneigd zijn om af te spreken met een man als zijn profielinfo goed meevalt. Een mooie foto komt slechts op de tweede plaats. Bij mannen geldt dat niet: zij kijken eerst naar de foto. Zo’n 43 tot 46 procent van de heren hecht het meeste belang aan de informatie op het datingprofiel.

De tien woorden met het meeste tekstappeal voor vrouwen

1. Lief

2. Ambitieus

3. Bedachtzaam

4. Spontaan

5. Fit

6. Grappig

7. Extravert

8. Optimistisch

9. Harde werker

10. Passioneel

De tien woorden met het meeste tekstappeal voor mannen

1. Fit

2. Ambitieus

3. Attent

4. Passioneel

5. Optimistisch

6. Grappig

7. Spontaan

8. Bedachtzaam

9. Hartelijk

10. Extravert


Bron:Nieuwsblad12/08/2008
Het aantal datingsites in ons land is op vijf jaar tijd verdubbeld. Dat zegt William Visterin, de hoofdredacteur van het vakblad Smart Business Strategies. 'Ons land telt op dit moment zowat 20 pure ..
16/02/2012
Een man verleiden via het internet is veel makkelijker dan pakweg vijftien jaar geleden dankzij Facebook, Twitter en een groot aantal datingsites. Maar als je de kunst van virtueel flirten niet behee..
19/07/2011
Het bedrijf achter de sociale netwerksite Netlog wil een online mediagroep worden, via diversificatie en de ontwikkeling van nieuwe producten. Massive Media, zoals het bedrijf gaat heten, stelde vand..
20/10/2010
Sint-Truiden - Van de deelnemers aan de avonden van Singles 4 Singles zijn 70 procent vrouwen. Mannen zijn terughoudender om naar dergelijke feestjes te gaan. ..