Vooral mannen willen een gezin stichten

Mannen willen liever dan vrouwen trouwen en een gezin stichten, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

04/02/2011

Het lijkt de ontkenning van alle clichés die er bestaan, maar niet alle single mannen willen gejaagd door bindingsangst liefst nog een hele tijd beschikbaar blijven voor zo veel mogelijk vrouwen. Integendeel, meer dan de helft van de single mannen tussen de 21 en 35 wil een gezin, terwijl dat bij vrouwen van die leeftijd slechts 46 procent is. Van de kinderloze mannen tussen de 35 en de 44 wil 27 procent kinderen, tegenover slechts16 procent van de vrouwen. De cijfers zijn afkomstig uit een onderzoek uitgevoerd aan de Rutgers University in New Jersey in samenwerking met de datingsite match.com, waarvoor 5.200 mensen ondervraagd werden.

Volgens experts zouden de typische eigenschappen die mannen en vrouwen toegedicht krijgen, steeds meer vervagen. In navolging van de 'nieuwe man' zouden mannen hun gevoelige kant meer mogen benadrukken, terwijl vrouwen steeds meer genieten van vrijheid zonder verplichtingen. In een relatie hebben vrouwen gemiddeld meer onafhankelijkheid nodig dan mannen: 77 procent zegt ze persoonlijke ruimte erg belangrijk vindt, tegenover 58 procent van de mannen.

Volgens sociologe Kathleen Gerson voelen mannen zich meer dan ooit aangemoedigd om hun verlangen naar een relatie te uiten. Bovendien zoeken mannen en vrouwen vandaag de dag naar gemeenschappelijke eigenschappen en is de tijd dat vrouwen zochten naar een dikke portemonne en mannen naar een seksobject, voorbij.

 


Bron:Nieuwsblad28/07/2014
De Amerikaan Dan Perino is op een man met een missie: hij moet en zal een vriendin vinden. De 50-jarige doet dat niet met de hulp van een datingsite, maar wel via posters die hij over heel New York a..
22/05/2013
Singles die op zoek zijn naar een partner kunnen een hechte band scheppen na een gesprek van amper vier minuten. Dat suggereren onderzoekers aan de universiteit van Stanford in de Verenigde Staten. ..
01/04/2015
Onlangs deed de Nederlandse datingsite Lexa.nl een onderzoek naar wat voor singles de populairste plek is om te daten. Uit dit onderzoek bleek dat het internet de laatste jaren sterk aan popularite..
10/05/2007
Op zoek naar liefde kijken opvallend weinig Europeanen over de grens. Ook Belgische singles hebben een uitgesproken voorkeur voor landgenoten. Verruimen we toch even de blik, dan vallen we vooral voo..