Zo slaagt je langeafstandsrelatie wel

Als je zin hebt in een warme knuffel of een goed gesprek met je vriend maar die woont te ver om dat verlangen te vervullen, dan kan je je verdrietig voelen. Maar dankzij deze slimme trucjes wordt een langeafstandsrelatie wel haalbaar.

14/03/2013

Korte gesprekken
Praat niet te lang met elkaar. Als jullie drie uur aan de telefoon hangen of Skypen, dan weet je de volgende keer misschien helemaal niet meer wat gezegd. Valt het gesprek al snel stil? Fantaseer dan samen over jullie volgende echte date.

Vaste telefoonmomenten
Maak concrete afspraken voor telefoonmomenten. Dat voorkomt twijfels over je relatie, want zo weet je perfect wanneer je hem kan bereiken. Probeer elkaar ook dagelijks te bellen of Skypen, al is het maar om te vragen hoe de dag verlopen is.

Voldoende afleiding
Als je constant thuis zit na te denken over wat je vlam aan het doen is, dan doe je er goed aan om afleiding te zoeken. Ga sporten of spreek af met wat vriendinnen om je gedachten te verzetten. Bovendien lijkt de tijd zo ook voorbij te vliegen.

Voordelig abonnement
Als jullie geen moment zonder elkaar kunnen, dan zullen jullie telefoonrekeningen hoog oplopen. Tenzij je bij je provider informeert naar het goedkoopste tarief in jouw situatie. Vind je het nog te duur? Download dan een app zoals Whatsapp waarmee je gratis berichtjes, foto’s, video’s en audioberichten kan verzenden.

Pittige postkaarten
Denk ook eens aan iets anders dan digitale of telefonische communicatie. Door een postkaartje te sturen laat je blijken dat je moeite wil doen om iets moois te maken van jullie relatie. Schrijf er eventueel een pittig tekstje op, zo vindt je partner het nog spannender om af te tellen naar jullie volgende ontmoeting.
 


Bron:Nieuwsblad13/03/2014
Woensdagavond maakten we in 'All You Need Is Jani' kennis met Nancy, een vlot babbelende maar immer onzekere Kempische dame op zoek naar een relatie. Jani hielp haar aan een nieuwe outfit en een port..
02/05/2012
Uit een recent onderzoek is gebleken dat mensen op datingsites vooral liegen over hun gewicht. Maar er zijn ook nog enkele andere leugentjes om bestwil die heel populair zijn. Wij zetten er vijf op e..
11/05/2014
Geetbets - Altero organiseert twee ontmoetingsnamiddagen voor alleenstaanden (singles) in Hasselt en Leuven. De organisator biedt interessante lezingen aan over onder meer partnerkeuze en verliefdhei..
06/05/2015
Als studenten elkaar niet fysiek kunnen ontmoeten om te daten, zullen online universiteiten nooit echt succesvol worden. Tot die conclusie kwam Jason Potts, professor aan het Royal Melbourne Instit..