Internetdating vergroot inkomensverschillen

Een gewone liefdesbrief wordt nog amper geschreven. Internetdating komt meer en meer op en dat maakt het makkelijk om je potentiële partner heel nauwgezet te selecteren.

27/10/2011

De opmars van onlinedaten kan de inkomensverschillen tussen gezinnen doen toenemen. Internetdaters selecteren potentiële kandidaten namelijk vaker dan andere op opleidingsniveau. Dat vergroot de kans dat partners uit dezelfde inkomensklasse een relatie met elkaar beginnen, stelt het economisch bureau van ING.

Ruim 4 op de 10 mensen heeft een partner met hetzelfde opleidingsniveau, bleek in 2005 al uit onderzoek van het CBS, het Centraal Bureau voor de Statistiek in Nederland. Bij 85 % van de koppels is er hooguit een klein verschil in scholingsniveau.

>

>

>

>


Bron:Nieuwsblad30/01/2012
De eerste aflevering van 'De perfecte date' op VTM zit er op. Copywriter en single mama Sara ging in het programma meer dan een uur lang op zoek naar haar perfecte date. Ze had daarvoor de keuze uit ..
08/07/2015
Datingapp Tinder heeft een nieuwe toepassing gelanceerd: beroemdheden kunnen vanaf nu geverifieerde profielen aanmaken. Dan weten gebruikers dat het profiel echt is en zo kunnen ze hopen op een beken..
14/02/2015
Singles die online naar de Ware Liefde op zoek gaan, riskeren verloren te lopen in het grote aanbod en de ingewikkelde inschrijvingsprocedures. SHE maakte een profiel aan en legde Pa..
06/11/2014
Zoersel - Christophe Sepot, de 34-jarige Zoerselnaar die aan een wereldreis ‘Around the world in 80 dates’ bezig is, verlaat dit weekend Europa. Hij zeilt vanaf volgende week richting Baham..