Zusjes maken man 61.176 euro afhandig

OPWIJK/EKEREN/MIDDELKERKE -

Twee zussen hebben op amper vier maanden tijd 61.176 euro afhandig gemaakt van een verliefde veertiger uit Ekeren. De man lijdt aan de ontwikkelingsstoornis van Asperger en bleek een gemakkelijk slachtoffer.

19/01/2013

Met het geld gingen de werkloze jongedames zich te buiten aan een auto en luxegoederen. ‘De vrouwen gingen te werk als spinnen. Ze hebben mijn cliënt gevangen in zorgvuldig gesponnen web, om hem daarna leeg te zuigen', aldus advocaat Alex Buelens. Het duo riskeert 18 maanden cel en 2.500 euro boete met uitstel.

In het voorjaar van 2011 had Bart V. via een datingsite S. uit Middelkerke leren kennen. De jonge vrouw presenteerde zich onder een valse naam en won het vertrouwen van het 40-jarige man. Het slachtoffer woonde nog bij zijn gepensioneerde ouders en wilde graag een relatie aanknopen.

Maar de beklaagde had andere plannen. Onder valse voorwendsels vroeg ze voortdurend om geld. De ene keer was een neuscorrectie nodig om haar ademhalingsproblemen te verhelpen, de andere keer moest ze betalen om zich als advocate in te schrijven aan de balie.

Toen S. even in het buitenland vertoefde, nam haar zus F. uit Opwijk de rol over. De zusjes beloofden het geld terug te betalen, maar dat gebeurde nooit. Tegen de tijd dat Bart V. de leugens doorhad en zijn ouders inlichtte, was het kwaad al geschied.

Bart V. verloor vijf jaar eerder al geld aan een Nigeriaanse vrouw. Ook de zusjes waren niet aan hun proefstuk toe. Ze zouden al eens 84.000 euro hebben afgetroggeld van een zestiger. Op 8 februari voert de gerenommeerde strafpleiter Johan Platteau hun verdediging. Hij gaat voor de vrijspraak.


Bron:Nieuwsblad03/10/2014
De nieuwe datingapplicatie ‘Luxy’ is een chatomgeving waar je enkel de rijkste en mooiste mensen terugvindt. Net als ‘Tinder’ brengt het mensen met dezelfde interesses met e..
02/12/2015
Lier - De correctionele rechtbank van Mechelen heeft zich woensdag over een zaak gebogen waarbij een 38-jarige man uit Lier beschuldigd wordt van aanranding van de eerbaarheid van verschillende dames..
16/02/2012
Feestzaal 't Wit Kasteel langs de Doorniksesteenweg, waar honderden mensen hun trouwfeest vierden, wordt een club voor swingers. Uitbaatster Bianca Dekyvere - 27 en met lange, blonde haren - waakt bi..
11/05/2014
Kortenaken - Altero organiseert twee ontmoetingsnamiddagen voor alleenstaanden (singles) in Hasselt en Leuven. De organisator biedt interessante lezingen aan over onder meer partnerkeuze en verliefdh..