Zo snel kan een man je hart veroveren

Singles die op zoek zijn naar een partner kunnen een hechte band scheppen na een gesprek van amper vier minuten. Dat suggereren onderzoekers aan de universiteit van Stanford in de Verenigde Staten.

22/05/2013

Onderzoekers analyseerden ongeveer duizend speeddates van ongeveer vier minuten. Daaruit blijkt dat een man en een vrouw na die korte tijd al een sterke connectie kunnen voelen of kunnen beseffen dat de potentiële partner allesbehalve een goede match is. Als het klikt, dan gaan mannen en vrouwen anders praten. Bij dames verandert de toonhoogte van hun stem, terwijl mannen vaker zullen lachen.

Verder toont het onderzoek aan dat vrouwen meer interesse hebben in een vervolgdate als de man in kwestie tijdens die vier minuten laat blijken dat hij optimaal betrokken is bij het gesprek en polst naar haar hobby’s. Vrouwen die de ene vraag na de andere moeten stellen om het gesprek levendig te houden, zullen dan weer weinig tot geen interesse hebben in een romantisch vervolg.

‘We hebben allemaal al eens iemand ontmoet die we heel aantrekkelijk vonden... tot hij of zij begon te praten’, verklaart socioloog Dan McFarland aan ABC News. ‘Tijdens een date hebben dames, die meestal kieskeuriger zijn dan mannen, het heft in handen. Zij beslissen wat er al dan niet gebeurt. Het is dus een goed idee om tijdens een date te praten over de ‘machtigste’ persoon om verbondenheid te creëren’, besluit hij.


Bron:Nieuwsblad18/09/2015
Linsey Cotton (33) heeft voor de rechtbank bekend dat Margaret (52) McDonough en haar dochter Nicola (23) uit het leven gestapt zijn nadat zij hen had proberen af te persen. Het was het trieste gevol..
14/02/2015
Singles die online naar de Ware Liefde op zoek gaan, riskeren verloren te lopen in het grote aanbod en de ingewikkelde inschrijvingsprocedures. SHE maakte een profiel aan en legde  dating..
09/01/2015
De advertenties van alle Lexa's, e-darlings en Peppers popten ook op mijn scherm onophoudelijk naar boven, en schreeuwden me toe dat ik met één klik mijn alleen-zijn zó kon..
03/09/2013
Astrid Bryan is vijftien dagen in het land, en ze heeft precies één vrije dag. ‘Ik vind het cool dat het zo druk is. Mijn werk geeft me afleiding en dan pieker ik tenminste niet over mijn ..