Zo slaagt je langeafstandsrelatie wel

Als je zin hebt in een warme knuffel of een goed gesprek met je vriend maar die woont te ver om dat verlangen te vervullen, dan kan je je verdrietig voelen. Maar dankzij deze slimme trucjes wordt een langeafstandsrelatie wel haalbaar.

14/03/2013

Korte gesprekken
Praat niet te lang met elkaar. Als jullie drie uur aan de telefoon hangen of Skypen, dan weet je de volgende keer misschien helemaal niet meer wat gezegd. Valt het gesprek al snel stil? Fantaseer dan samen over jullie volgende echte date.

Vaste telefoonmomenten
Maak concrete afspraken voor telefoonmomenten. Dat voorkomt twijfels over je relatie, want zo weet je perfect wanneer je hem kan bereiken. Probeer elkaar ook dagelijks te bellen of Skypen, al is het maar om te vragen hoe de dag verlopen is.

Voldoende afleiding
Als je constant thuis zit na te denken over wat je vlam aan het doen is, dan doe je er goed aan om afleiding te zoeken. Ga sporten of spreek af met wat vriendinnen om je gedachten te verzetten. Bovendien lijkt de tijd zo ook voorbij te vliegen.

Voordelig abonnement
Als jullie geen moment zonder elkaar kunnen, dan zullen jullie telefoonrekeningen hoog oplopen. Tenzij je bij je provider informeert naar het goedkoopste tarief in jouw situatie. Vind je het nog te duur? Download dan een app zoals Whatsapp waarmee je gratis berichtjes, foto’s, video’s en audioberichten kan verzenden.

Pittige postkaarten
Denk ook eens aan iets anders dan digitale of telefonische communicatie. Door een postkaartje te sturen laat je blijken dat je moeite wil doen om iets moois te maken van jullie relatie. Schrijf er eventueel een pittig tekstje op, zo vindt je partner het nog spannender om af te tellen naar jullie volgende ontmoeting.
 


Bron:Nieuwsblad14/02/2008
BRUSSEL - De Belgen slagen erin hun professioneel leven en hun privéleven te verzoenen, maar 73 procent van hen is 'uitgeput' en 72 procent heeft het gevoel 'de hele tijd te moeten hollen'. Dat bl..
28/06/2013
Zwevegem - Het Kortrijkse parket onderzoekt een twintigtal nieuwe klachten van eenzame vrijgezellen tegen de veroordeelde ex-zaakvoerder van huwelijksbureau Select Partners. ‘Het is een schande ..
11/09/2015
De Britse advocate Charlotte Proudman is actief op de professionele netwerksite LinkedIn en koos voor een zakelijke foto op haar profiel. Die viel in de smaak bij een collega, waardoor hij haar een c..
07/06/2011
Dat daten geen sinecure is, wisten ze in de jaren veertig al. Het educatieve filmpje 'Dating: Dos and Don'ts' toont hoe jongeren zich dienden voor te bereiden op hun eerste afspraakje. ..