Zo heeft het internet daten veranderd

Daten is niet meer wat het geweest is. Sinds het wereldwijde web zijn intrede heeft gemaakt ontmoeten we steeds meer mensen online en dat heeft zo zijn voor en nadelen.

01/02/2013

1. We ontmoeten onze partners online
Vandaag de dag ontmoet een op de twee koppels elkaar via het internet. Het wereldwijde web is niet alleen de ideale plaats om een partner te leren kennen, tegenwoordig knopen we ook virtuele gesprekken aan. We daten online en worden verliefd nog voor we iemand hebben ontmoet.

2. We kunnen chatten met video

Weet je nog hoe we vroeger uren aan de telefoon hingen? Het is bijna moeilijk om te geloven dat koppels vroeger vaak op die manier communiceerden. Nu zijn we het echter gewoon om elkaar ook te zien terwijl we bellen via Skype, Facebook of de smartphone.

3. Praten kan op elk moment
Facebook, Twitter, Tumblr, Skype, Google, Foursquare, LinkedIn, Instagram,... Welke accounts heb jij allemaal op het internet? Het web zorgt ervoor dat we altijd beschikbaar en bereikbaar zijn. Natuurlijk kan je je mails een week niet lezen en de berichten op Facebook even negeren, maar geef toe: dat bezorgt je stress.

4. Ons verleden is niet verdwenen
Dat gekke kostuum dat je in de middelbare school aantrok voor Halloween, het verjaardagsbericht dat je ex op Facebook postte, je verleden op het wereldwijde web is makkelijk toegankelijk voor je nieuwe partner en al zijn vrienden. Voor het internet moesten we nog vertrouwen op elkaars eerlijkheid, maar Google heeft daar verandering in gebracht. Van berichten op Twitter tot oude filmpjes, je kunt niets meer verbergen voor je nieuwe vlam.

5. Het duurt langer om te herstellen van een relatiebreuk

Als jij en je partner uit elkaar gaan, verbreek je dan ook de vriendschap op Facebook? Het motto 'uit het oog is uit het hart' geldt minder dan vroeger. Zijn nummer verwijderen uit je telefoon en zijn foto's en kaartjes weggooien is veel makkelijker dan hem ook op het web uit je leven bannen. Een studie in het magazine 'Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking' heeft aangetoond dat mensen die op Facebook bevriend blijven met hun ex minder negatieve gevoelens hebben ten opzichte van hun vorige partners, maar het wel moeilijker vinden om verder te gaan met hun leven.
 


Bron:Nieuwsblad27/02/2013
Deinze - De Gezinsbond organiseert op donderdagavond 28 februari een lezing door relatietherapeute Rika Ponnet. Het onderwerp is 'Hoe we in relaties strijden voor macht en intimiteit'. ..
19/04/2011
De Amerikaanse datingsite Match.com heeft aangekondigd de gegevens van haar leden te zullen controleren met de Amerikaanse databank van seksuele delinquenten. ..
29/10/2014
Single vrouwen die een man willen vinden doen er volgens de Britse schrijver Blake Lavak goed aan om na de eerste date al te vrijen. Waarom precies, legt hij uit in zijn boek ‘Own that guy in 60..
18/11/2010
Uitgeverij Corelio start met de datingsite WeMatch.be. Lezers van De Standaard en Het Nieuwsblad kunnen voortaan via de website van hun krant relaties en vriendschappen op dezelfde golflengte zoeken...