Wij hebben eerste date het liefst op het strand

Wist je dat wij het allerliefste naar het strand gaan voor een eerste afspraakje? En misschien praten we wel niet zo vrijuit over seks als de Nederlanders, maar we laten er geen gras over groeien. De helft van de Belgen staat wel open voor een postje seks na die eerste date.

27/08/2015

Laten we eerst maar eens beginnen met de locatie voor een eerste date. Bijna zes op de tien Belgen neemt een eerste date dus mee naar het strand. In tegenstelling tot wij Nederlanders is een borrel in een café of een hapje eten in een restaurant veel minder populair als locatie voor een eerste afspraakje. Slechts een op de drie Belgen reserveert een tafeltje voor twee en gezellig een drankje pakken in een café vindt amper een tiende een goed idee. Dit komt naar voren uit een onderzoek van Twoo.com.

 

Strand-date
Opvallend is wel dat de Belgen van alle ondervraagde Europeanen het allerliefste daten op het strand! Slechts 40 procent van de Britten is ook dol op strand-dates en de Fransen zijn met 35 procent het minst happig op een stranddate.

 

Preuts?
Wie dacht dat, behalve de alom bekende Goedele Liekens, alle Belgen nogal preuts zijn aangelegd heeft het helemaal mis. Bijna de helft van de Belgen is niet vies van een potje seks na de eerste date. Deze cijfers behoeven wel enige nuance omdat het vooral slaat op de single mannen. Iets meer dan 60 procent van hen staat open voor seks op de eerste date tegenover 20 procent van de vrouwen. Als het klikt dan ziet 90 procent het wel zitten om te zoenen op een eerste afspraakje.

 

Vlotte babbel
Ook interessant om te vermelden is dat bijna 80 procent van de Belgische vrijgezellen genoegen neemt met een gezellige vlotte babbel tijdens het daten. Ze vinden dat belangrijker dan de lichamelijke aantrekkingskracht.


Bron:singlessite.nl01/08/2013
Lichtaart - Familiepark Bobbejaanland in Lichtaart besteedt duidelijk ook aandacht aan de vrijgezellen. Daarom heeft er op zaterdag 3 augustus een dating event plaats onder de deskundige leiding van ..
02/08/2012
Wanneer mannen hun mening vormen na een eerste date, verkiezen ze massaal vrouwen met een natuurlijke look. Vrouwen vinden het op hun beurt dan weer belangrijk dat een man lekker ruikt. ..
27/04/2013
Singles die niet voor zichzelf maar wel voor elkaar een lief zoeken. Dat lijkt de nieuwe manier om aan een man of vrouw te geraken. ‘Wie voor zichzelf zoekt, zit gevangen in een kluwen van emoti..
19/03/2014
Goed nieuws voor wie geen tijd wil verliezen tijdens het daten: wetenschappers aan de universiteit van Harvard hebben ontdekt dat je met drie simpele vragen kan weten of die ene persoon al dan niet e..