Werken is niet goed voor de relatie

BRUSSEL - De Belgen slagen erin hun professioneel leven en hun privéleven te verzoenen, maar 73 procent van hen is 'uitgeput' en 72 procent heeft het gevoel 'de hele tijd te moeten hollen'. Dat blijkt uit een peiling van de socialistische vakbond, waarover de kranten van de groep Sud-Presse donderdag berichten.

14/02/2008

Het fenomeen wordt meer vastgesteld in kmo's (78 procent) dan in bedrijven met meer dan 50 werknemers (71 procent). Dat komt omdat 34 procent van de werkende Belgen werk mee naar huis neemt.

Harmonie tussen werk en privéleven vinden, is voor iedereen moeilijk: 20 procent heeft geen tijd om in zijn of haar relatie te investeren, 34 procent stelt kinderen hebben uit en 21 procent verwaarloost zijn relatie.

De verhouding tussen werk en liefde is vooral moeilijk te beheren bij de -30-jarigen, die nog meer uitgeput zijn (81 procent) en van wie 23 procent al minstens één ernstige relatiecrisis heeft gehad wegens het werk. Zeventien procent van de respondenten meent dat het werk één van de belangrijkste oorzaken van zijn of haar scheiding was.

Zestig procent van de Belgen stelt zelfs dat ze hun kinderen niet zagen opgroeien. 69 procent voelt zich schuldig zich niet voldoende bezig te houden met zijn of haar kind.


Bron:Nieuwsblad28/05/2012
Een romantisch diner, samen een fles wijn kraken, een liefdesverklaring afleggen... deze klassieke verleidingstrucjes blijken vandaag de dag nog steeds te werken. Dat blijkt uit een recente enquêt..
24/08/2011
Steeds meer mensen schakelen het internet in om een liefdespartner te vinden. Het is echter geen makkelijke opgave om aan je zoektocht te beginnen. Aan de hand van vijf tips leggen we uit hoe je vers..
17/10/2015
Match Group, het bedrijf achter de bekende dating-app Tinder, krijgt een notering aan de beurs in New York. Met de beursgang hoopt de onderneming 100 miljoen dollar (88,1 miljoen euro) op te halen. ..
02/11/2013
'Ik ben een veertigjarige vrouw en zit al vijftien jaar in een liefdeloos huwelijk. Ik deelde vijf jaar geleden mijn relatieproblemen met mijn huisarts, die toen zelf in een ongelukkige latrelatie za..