Wat je kan verwachten van het vierde ‘Fifty Shades’-boek

Op donderdag 18 juni stelt de Britse schrijfster E.L.James het vierde boek voor uit de erotische reeks ‘Fifty Shades of Grey’. Dat kreeg de titel ‘Grey’ mee en geeft de fans meer inzicht in het leven van het hoofdpersonage Christian Grey.

18/06/2015

Volgens de Britse krant The Guardian is Grey: Fifty Shades of Grey as told by Christian een brede aanvulling op de trilogie in de cliché, soms kleffe, schrijfstijl van E.L. James. Zo kom je meer details te weten over de moeder van Christian Grey, de moeilijke jeugd die hij beleefde en het feit dat hij nog altijd nachtmerries heeft over zijn ongelukkige kindertijd.

Het moment waarop Grey plots in de doe-het-zelfzaak staat waar Anastasia Steele werkt, wordt ook duidelijk uitgelegd. Blijkbaar heeft hij haar voor zijn bezoekje opgezocht op Facebook en wist hij al ruim op voorhand dat ze geen relatie had. Ook het bezoekje in de discotheek en wat hij dacht tijdens hun eerste ontmoeting worden tot in het kleinste detail vanuit zijn standpunt verteld. En het boek Tess of the d’Ubervilles van Thomas Hardy is hij niet speciaal voor Anastasia gaan kopen: hij had het reeds in zijn boekencollectie staan. Dat betekent dat beiden een gemeenschappelijke liefde delen voor het werk van de Engelse schrijver.

Verder staat erin dat Grey, die trouwens fictief verjaart op de lanceringsdatum van het vierde boek, de huisgenote van ‘zijn’ Anastasia niet kan luchten. Dat Kate niet tuk is op Grey werd al duidelijk in de eerste drie boeken, maar het gevoel is dus wederzijds. Hij noemt haar meerdere keren een koppig en schreeuwerig mens.

In het nieuwe boek wordt ook een heel vriendelijke kant van de getroebleerde man beschreven. Maar liefst elf keer wordt geschreven dat Grey de liefdadigheidsorganisatie The Darfur Project steunt en grote bijdragen stort. Wat hij nu exact doet van werk, wordt ook in dit werk niet duidelijk en concreet omschreven.


Bron:Nieuwsblad23/01/2015
The League, een exclusieve dating-app voor singles 'van hoge kwaliteit', heeft een investering van 2,1 miljoen dollar binnengesleept. ..
29/01/2008
Lucien, een 69-jarige man uit het Brusselse, is ternauwernood ontsnapt uit handen van een bende die hem in de Senegalese hoofdstad Dakar gevangen had genomen en anderhalf miljoen euro losgeld eisten...
30/06/2015
EL James, schrijfster van de ‘50 Shades of Grey’-reeks, nodigde haar fans uit om haar vragen te stellen via Twitter naar aanleiding van haar nieuwste boek. Wat het pr-team van James niet ha..
23/03/2012
12 mei wordt ongetwijfeld dé beste dag in het nog prille leven van de 18-jarige student Mike Stone. Op die dag gaat hij - vergezeld van twee pornoactrices als date - naar 'promnight' op zijn Ameri..