Waarom je man zou vreemdgaan

In tegenstelling tot wat een bedrogen vrouw kan denken, zijn niet alle ontrouwe mannen hetzelfde. Psycholoog Martyn Stewart boog zich over de kwestie en schreef er het boek ‘Why Men Really Cheat’ over.

31/01/2014

Wat doe je als je ontdekt dat je partner het niet zo nauw neemt met de echtelijke trouw? Ga je over tot edelmoedige vergeving of doe je er beter aan zijn gepakte koffers op de oprit te zetten? Stewart, die zich als psycholoog al 15 jaar bezighoudt met relationele kwesties, analyseerde gevallen uit zijn praktijk en linkte ze aan wat wiskunde en een paar anonieme case studies. Het resultaat zijn vijf categorieën ontrouwe mannen, die elk om hun eigen redenen vreemdgaan.

De ‘man onder de mannen’ wordt graag dronken met zijn vrienden en is dan extreem beïnvloedbaar. Als hij vreemdgaat, ligt het ook meestal aan externe druk en een hoog promillegehalte. De ‘manipulator’ is een berekenende bedrieger, die stiekem te werk gaat. Het type dat je beter aan de deur zet, dus. Dan is er de ‘Ik heb iets stoms gedaan’-man, die doet zonder te denken en de ‘opportunist’, die vreemdgaat omdat hij de kans krijgt. Het ergste type is volgens Stewart de ‘minachter’, die weinig empathisch is met zijn vriendin en er geen graten in ziet om volop contact te zoeken met andere meisjes.


Bron:Nieuwsblad21/10/2012
Christina Aguilera is een stuk minder slank dan vroeger, maar dat maakt de zangeres er niet minder gegeerd op. De datingwebsite ‘The Big and the Beautiful’, speciaal gericht op vrouwen met ..
01/11/2014
Sint-Niklaas - De Crazy Dating Party staat in de startblokken. Het is zaterdag 1 november de tiende editie al. ..
17/08/2014
Getrouwde vrouwen die even een loopje nemen met de echtelijke trouw doen dat niet omdat ze niet gelukkig zijn met hun huidige partners. De echte reden: eens het saai wordt tussen de lakens, dromen vr..
27/10/2011
Een gewone liefdesbrief wordt nog amper geschreven. Internetdating komt meer en meer op en dat maakt het makkelijk om je potentiële partner heel nauwgezet te selecteren. ..