Waarom je man zou vreemdgaan

In tegenstelling tot wat een bedrogen vrouw kan denken, zijn niet alle ontrouwe mannen hetzelfde. Psycholoog Martyn Stewart boog zich over de kwestie en schreef er het boek ‘Why Men Really Cheat’ over.

31/01/2014

Wat doe je als je ontdekt dat je partner het niet zo nauw neemt met de echtelijke trouw? Ga je over tot edelmoedige vergeving of doe je er beter aan zijn gepakte koffers op de oprit te zetten? Stewart, die zich als psycholoog al 15 jaar bezighoudt met relationele kwesties, analyseerde gevallen uit zijn praktijk en linkte ze aan wat wiskunde en een paar anonieme case studies. Het resultaat zijn vijf categorieën ontrouwe mannen, die elk om hun eigen redenen vreemdgaan.

De ‘man onder de mannen’ wordt graag dronken met zijn vrienden en is dan extreem beïnvloedbaar. Als hij vreemdgaat, ligt het ook meestal aan externe druk en een hoog promillegehalte. De ‘manipulator’ is een berekenende bedrieger, die stiekem te werk gaat. Het type dat je beter aan de deur zet, dus. Dan is er de ‘Ik heb iets stoms gedaan’-man, die doet zonder te denken en de ‘opportunist’, die vreemdgaat omdat hij de kans krijgt. Het ergste type is volgens Stewart de ‘minachter’, die weinig empathisch is met zijn vriendin en er geen graten in ziet om volop contact te zoeken met andere meisjes.


Bron:Nieuwsblad21/11/2014
Een 39-jarige man uit Denderleeuw staat in de Brugse rechtbank terecht voor de belaging van een man uit De Haan. De dader misbruikte het e-mailadres van zijn slachtoffer om zich in te schrijven voor ..
06/05/2015
Als studenten elkaar niet fysiek kunnen ontmoeten om te daten, zullen online universiteiten nooit echt succesvol worden. Tot die conclusie kwam Jason Potts, professor aan het Royal Melbourne Instit..
01/04/2015
Steeds meer singles surfen naar datingsites op zoek naar een partner. Vooral gescheiden veertigers met een drukke baan zijn vaste klant. Maar hoe groot is de kans dat je via internet de (nieuwe) li..
16/08/2006
Economische Zaken gaat alle Belgische huwelijksbureaus doorlichten op de voorgestelde contracten. ..