Waarom gaat de ene mens vreemd en de ander niet?

Wie nooit een scheve schaats rijdt, heeft vaak een ingebouwde weerstand voor verleidingen. Maar zowel mannen als vrouwen kunnen zichzelf ook trainen om hun relatie te beschermen en niet in gevaar te laten brengen door een flirt of meer met een derde. Dat blijkt uit nieuw Zweeds onderzoek.

16/05/2010

Vorsers van het Karolinska Instituut bestudeerden 552 tweelingen om meer te ontdekken over het gen dat het hersenhormoon vasopressine regelt, dat een rol speelt bij het smeden van banden tussen mensen.

Daaruit bleek dat mannen met een bepaalde variant van dat gen minder vaak getrouwd waren en dat bij degenen die wel getrouwd waren, het huwelijk stroef verliep. Van de mannen die twee kopieën van dat gen bezitten, had een derde zonet een serieuze relatiecrisis achter de rug.

Maar mannen kunnen hun vreemdgaan niet zomaar toeschrijven aan hun genen, want de Canadese psycholoog John Lydon heeft vanuit zijn discipline onderzocht hoe mensen met een vaste relatie reageerden op een verleiding. Ze kregen foto’s te zien van mensen van het andere geslacht die ze punten moesten geven.

Natuurlijk kregen de aantrekkelijkste mensen de hoogste cijfers. Maar toen die foto’s nogmaals werden getoond, nu met de mededeling dat de persoon op het beeld het proefkonijn wilde ontmoeten, werden plots lagere punten gegeven.

Dus toen bleek dat de persoon tot wie men zich in eerste instantie aangetrokken voelt een bedreiging kon vormen voor de eigen relatie, krabbelden veel mensen terug want "eigenlijk is de man of vrouw op de foto toch niet zo fantastisch".
 


Bron:Nieuwsblad04/02/2014
Waar wij nog dachten dat een romantische komedie met onvermijdelijk happy end koppels net negatiever naar hun eigen relatie zou doen kijken, met alle gevolgen van dien, is net het omgekeerde waar. Am..
30/01/2012
Belgen behoren tot de meest galante minnaars van Europa. Zeven op de tien vinden het belangrijker dat zijn of haar partner een orgasme krijgt dan zijzelf. Enkel de Nederlanders zijn nog meer begaan m..
03/01/2013
De jaarovergang is de ­periode waarin de meeste singles zich outen, zowel op datingsites, bij relatiebureaus, als in singles­organisaties. ..
26/11/2015
Tegenwoordig is het niet meer duidelijk wat nu juist de criteria zijn voor een goede deal op Airbnb. De hygiëne? De prijs? De oppervlakte? Of het uiterlijk van de verhuurder? Steeds meer mense..