Vrouwen met make-up ogen competenter

Vrouwen die make-up dragen, worden doorgaans als competenter en aantrekkelijker beschouwd dan onopgemaakte vrouwen. Behalve wanneer ze te veel make-up dragen, want dan maken ze net een onbetrouwbare indruk.

05/10/2011

De studie werd uitgevoerd door wetenschappers verbonden aan de Universiteiten van Massachusetts, Harvard en Boston in opdracht van Procter & Gamble, niet toevallig de producent van make-upmerken zoals CoverGirl en MaxFactor. De wetenschappers vroegen aan proefpersonen om vrouwen op een foto te beoordelen op eerlijkheid, competentie, vriendelijkheid en betrouwbaardheid. De vrouwen op de foto's waren afwisselend niet, natuurlijk, professioneel of glamoureus opgemaakt.

Minder betrouwaar

Wanneer de proefpersonen de foto slechts een halve seconde bekeken, scoorden de vrouwen hoger op elk vlak naarmate ze meer make-up droegen. Pas wanneer men de foto's langer mocht bekijken, veranderde het oordeel. 'Vrouwen met veel make-up werden nog steeds als aantrekkelijker en competenter beschouwd, maar ook als minder betrouwbaar, aldus onderzoeksleidster Nancy Etcoff. Volgens de onderzoekers kunnen vrouwen rekening houden met deze resultaten wanneer ze bijvoorbeeld een foto kiezen voor op hun cv, een datingsite of een verkiezingspamflet.

 

 

 


Bron:Nieuwsblad26/03/2015
Grote baas Marc Zuckerberg heeft op een conferentie in San Francisco de nieuwe plannen voor Messenger voorgesteld. De chatdienst van Facebook wordt een nieuw platform dat ook andere apps integreert. ..
10/03/2013
Dames die op zoek zijn naar die ene prins op het witte paard kunnen vandaag de dag terecht op een van de vele datingwebsites, maar voor wie weinig geduld heeft hebben Chinese vrouwen wel een oplossin..
04/02/2011
Mannen willen liever dan vrouwen trouwen en een gezin stichten, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek. ..
06/05/2015
Als studenten elkaar niet fysiek kunnen ontmoeten om te daten, zullen online universiteiten nooit echt succesvol worden. Tot die conclusie kwam Jason Potts, professor aan het Royal Melbourne Instit..