Vrouw schuldig bevonden aan belaging van man

Keerbergen -

Een 46-jarige vrouw uit Keerbergen is voor de Leuvense strafrechtbank schuldig bevonden aan belaging van een man.

13/12/2014

Omdat de veertiger nog niet eerder in aanraking kwam met het gerecht, verleende de rechter haar de gunst van opschorting van straf voor een periode van 3 jaar. Ze moet het slachtoffer 350 euro schadevergoeding betalen, te vermeerderen met de intresten.

In 2012 leerden de vrouw en het slachtoffer elkaar kennen op een datingsite. De man stuurde haar naaktfoto‘s. Omdat de vrouw naar eigen zeggen niet geïnteresseerd was in de man die voor een Amerikaans bedrijf werkte in België, ontstonden er spanningen. Over wat er toen is gebeurd, lopen de meningen uiteen.

Volgens de rechtbank staat het vast dat de vrouw de naaktfoto's opstuurde naar de werkgever van het slachtoffer. Die moest zich hiervoor verantwoorden bij zijn oversten. Ook kregen de echtgenote en familie de beelden te zien. Toen het slachtoffer naar Amerika vertrok, bleef de vrouw hem via Facebook lastigvallen. ‘In tegenstelling tot wat de beklaagde aanhaalt, blijkt dat de handelingen wel degelijk een herhaald karakter hebben’, aldus de rechter. ‘De wijze waarop de beklaagde te werk ging, was verontrustend voor het slachtoffer en het is duidelijk dat beklaagde dit wist, reden waarom zij zo te werk is gegaan.’ De vrouw kan nog in beroep gaan.


Bron:Nieuwsblad



07/02/2013
ANTWERPEN - Eén locatie en honderden deelnemers uit verschillende leeftijdscategorieën en regio’s. Dat is het idee achter een Mega-Date. Op 10 februari geeft organisator Easy-date singles ..
10/02/2015
In meer dan 90 landen is het vandaag Safer Internet Day. In ons land worden meer dan 15.000 jongeren via allerlei initiatieven gewezen op de mogelijke gevaren van internetten en krijgen ze vooral tip..
27/02/2015
Een film kan je relatie redden, althans volgens een onderzoek van de Universiteit van Rochester. ..
06/07/2013
Er zijn heel wat clichés over wat je wel en niet mag doen tijdens het daten. Toch moet je niet zomaar alle regeltjes volgen: wij verzamelden enkele datingmythes die je gerust overboord mag gooien...