Vrouw klaagt datingsite aan nadat date haar wilde vermoorden

De 50-jarige Mary Kate Beckman klaagt datingsite match.com aan nadat een man die ze via de site had leren kennen, haar probeerde te vermoorden.

26/01/2013

In september 2010 leerde Mary Wade Ridley (53) kennen, maar na acht dagen besloot ze dat hij toch niet de juiste partner voor haar was. Dat had ze goed begrepen, want vier maanden later brak Ridley in via haar garage en wachtte haar op. Toen ze thuiskwam, stak hij haar tien keer met een mes en liet hij haar voor dood achter.

De man werd een maand later opgepakt en bekende ook de moord op een andere vrouw die hij via match.com had leren kennen. Volgens Mary Kate Beckman treft de datingsite ook schuld: men zou er te weinig waarschuwen voor de risico's van online daten en de profielen van hun gebruikers niet voldoende screent. 'De basis van onze zaak zijn de advertenties van match.com, waardoor mannen en vrouwen een vals gevoel van veiligheid krijgen', aldus haar advocate.

Een woordvoerder van match.com noemt de rechtzaak 'absurd': wat mevrouw Beckman overkomen is, is vreselijk. Maar het is de schuld van een zieke, gestoorde man, die geen strafblad had voor de feiten, niet de schuld van een online gemeenschap waar mannen en vrouwen elkaar willen ontmoeten'.

 


Bron:Nieuwsblad11/05/2015
Moet je een foto nemen waar je serieus op staat of net lacht, een die meer sexy is of gewoon casual, een close-up of toch eerder een vage foto om het mysterie wat te bewaren? Een geschikte profielfot..
28/11/2014
Door een lek bij Second Love, een site voor mensen die vreemd willen gaan, was het mogelijk om op basis van e-mailadres te controleren of iemand een profiel had. ..
25/07/2012
Door series als Sex and the City en Gossip Girl denken we dat New York het mekka is voor vrijgezelle vrouwen. Maar dat strookt niet met de realiteit. Steeds meer dames uit Manhattan gaan immers op ..
10/03/2012
Je bent jong en je wilt wat. Een rijke, bekende vrouw, bijvoorbeeld. Want waarom zou je jezelf uit de naad werken om iets te bereiken, als je ook carrière kunt maken door de juiste vrouw te strikk..