Vrijgezel­len hebben een beetje FOMO hebben, fear of missing out.

Maar dan voor betere partners die ze misschien mislopen. Jacobus legt uit dat veel mensen in deze generatie meerdere opties open willen houden bij het daten. Ze zijn bang dat ze betere partners zullen mislopen en hebben last van FOMO, oftewel fear of missing out. Er zijn altijd mensen die er beter uitzien of misschien beter bij hun plaatje passen, waardoor ze zich afvragen of ze wel de juiste keuze maken. Maar, zo stelt Jacobus, wie te veel nadenkt over een betere partner die misschien ergens rondloopt, leeft niet in de realiteit. Het is belangrijk om te focussen op de mensen waar je mee op date bent en effectief mee in contact staat.

27/11/2022

Het herkennen van een twijfelaar tijdens een date kan lastig zijn, maar er zijn wel signalen waar je op kunt letten, aldus Geelen. Een rode draad is vaak dat er veel onzekerheid heerst en dat het niet goed voelt. Als je dit voelt, kun je dit best op tafel gooien en aangeven dat je duidelijkheid waardeert. Je bent het namelijk waard om met respect behandeld te worden. Vraag bijvoorbeeld: ‘Ik weet niet goed waar dit heen gaat’ of ‘Ik krijg geen vat op jou, wat is de bedoeling?’. Zo geef je aan wat er tussen jullie aan het gebeuren is.

 

Daten met een twijfelaar kan frustrerend zijn, aldus Geelen. Daarom kan het helpen om voor jezelf op een rijtje te hebben wat je zelf uit een date wil halen en wat je verwacht van de ander. Spreek dit gerust uit. Vaak is dit een onderwerp wat naar bovenkomt tijdens de aanloop naar de date. Het is belangrijk om niet te lang in het ongewisse te blijven, omdat dit voor frustratie kan zorgen en dat is rampzalig voor de verkennende fase van het daten.

 

In de huidige datingcultuur willen veel mensen meerdere opties openhouden, aldus Jacobus. Dit is misschien typerend voor deze generatie. Men is bang om een betere partner te mislopen en heeft last van FOMO, fear of missing out. Jacobus waarschuwt dat wie voortdurend nadenkt over een betere partner die ergens anders rondloopt, niet in de realiteit leeft. Het is beter om te focussen op de mensen waar je momenteel mee in contact staat en die je ook daadwerkelijk ontmoet.

 

Als je op date bent en twijfelt of je te maken hebt met een twijfelaar, is het belangrijk om je gevoelens op tafel te gooien, zegt Geelen. Als je onzekerheid voelt of als het niet goed voelt, is het raadzaam om daarover te praten. Het is belangrijk om met respect behandeld te worden en duidelijkheid te krijgen over wat er tussen jullie aan het gebeuren is. Dit kan frustraties voorkomen tijdens de verkennende fase van het daten.

 

Als je gevoelens hebt voor iemand maar het idee hebt dat deze persoon geen interesse heeft, is het belangrijk om naar dat gevoel te luisteren. Je moet niet achter iemand blijven aanlopen als je de indruk hebt dat je gevoelens niet wederzijds zijn. Het is beter om het contact te stoppen en verder te gaan. Het is oké om niet de juiste match te hebben en idealiter moet de andere persoon hier eerlijk over zijn.

 

Als je vaak twijfelt in de liefde, zijn er enkele vragen die je jezelf kunt stellen. Hoelang is het gezond om te twijfelen in de liefde? Twijfelen is heel menselijk en hoort bij het risico nemen en jezelf beter leren kennen. Er is geen specifieke termijn voor, maar uiteindelijk zul je jezelf op de datingmarkt moeten begeven om iemand te ontmoeten. Mr. of Mrs. Right komt helaas niet uit de lucht vallen.

 

Wat als het niet meteen duidelijk is of je de juiste partner date? Vaak heb je enkele dates nodig om te bepalen of jullie goed bij elkaar passen. Dit hoeven niet per se diepe en zware gesprekken te zijn. Het is belangrijk dat het leuk en uitdagend blijft. Het kost nu eenmaal tijd om te ontdekken welk relationeel vlees je in de kuip hebt.Wanneer je op zoek bent naar liefde, maar het lijkt alsof je er geen kan vinden, dan kan het verleidelijk zijn om jezelf te settelen in een relatie die niet de ware is. Dit kan voor stabiliteit zorgen, iemand om mee te praten en je beschermen tegen de pijn van een breuk. Maar is dat wel juist? Is er niet meer uit het leven te halen? Dit is een keuze die iedereen voor zichzelf moet maken.

 

Als je twijfelt tussen je hoofd en je hart, dan adviseert Geelen om je hart te laten beslissen. Je kunt niet op zoek gaan naar perfectie, want niemand is perfect. In plaats daarvan kan je zoeken naar de best mogelijke partner voor jou en proberen om zelf ook de best mogelijke partner te zijn. Het hoofd kan ook een rol spelen, maar het hart is vaak flexibeler.

 

Het is niet nodig om iemand te overtuigen om een relatie met je aan te gaan. Een relatie moet gebaseerd zijn op wederzijdse interesse en betrokkenheid. Als je twijfelt of de andere persoon jou interessant vindt, vraag het dan gewoon. Eenrichtingsverkeer is op de lange termijn niet houdbaar en kan leiden tot problemen. Het is belangrijk om jezelf af te vragen waarom je twijfelt voordat je een keuze maakt. Misschien ben je er gewoon nog niet klaar voor, of weet je niet goed wat je kan verwachten. Zolang je eerlijk bent naar jezelf en de andere persoon niet onnodig aan het lijntje houdt, is er geen foute keuze. Soms is het beter om elkaar los te laten als het niet werkt.


Bron:hln18/11/2014
Het internet kent een bijzonder groot aanbod dating-mogelijkheden, maar er dienen extra inspanningen gedaan te worden om deze diensten ook ter beschikking te stellen van mensen met een handicap. Da..
23/12/2013
Kerstfeestjes: ze zijn niet bij iedereen geliefd. Uit een rondvraag bij meer dan 4.000 Belgische gebruikers van sociaalnetwerksite Twoo blijkt dat maar liefst 80 procent van hen liever niet naar zo..
01/10/2015
Tot nu toe was het op Tinder een kwestie van naar links of naar rechts swipen om iemand leuk te vinden of niet. Voortaan kan je echter ook naar boven swipen. Daarmee geef je aan dat je iemand niet ..
19/12/2014
Van romantische kerstfoto’s op Facebook tot vervelende vragen van tantes en nonkels over je liefdesleven: singles zien de eindejaarsperiode vaak niet zitten omdat het hen extra hard confronteert..