Vind een lief voor de lente

Wie single is en daar deze zomer graag verandering in wil brengen, kan de stap naar online daten wagen. Wij geven tien tips om je profiel aantrekkelijk te maken.

14/04/2011

1. Kijk naar de concurrentie

Kijk even naar een aantal bestaande profielen voor je jezelf op de virtuele datingmarkt gooit. Want hoe moet je je onderscheiden als je niet weet waarvan? Zorg ervoor dat jouw profiel niet lijkt op wat je gezien hebt, maar er met kop en schouders bovenuit steekt.

2. Kies een mooie foto

Je foto bepaalt de eerste indruk, dus het is logisch dat je eentje kiest waar je goed opstaat. Blijf echter eerlijk: ben je ondertussen tien jaar ouder of twintig kilo zwaarder, loop je het risico dat een eerste date voor de ander teleurstellend zal zijn. Kies een foto van je gezicht waarop je (glim)lacht en blijf mijlenver weg van de zogenaamde 'schattige' foto's met honden en hartjes.

3. Beperk afkortingen

Niet iedereen weet dat MBM zkt LDR zoveel betekent als 'Mooi blond meisje zoekt liefdesrelatie'. Beperk het aantal afkortingen en smileys om je profieltekst duidelijk te houden voor iedereen.

4. Eerlijk duurt het langst

Schrijf niet dat je sportief bent als je loopschoenen al een half jaar stof vergaren, noem jezelf geen literair verzamelaar als je de volledige collectie Kiekeboes bezit en gebruik het adjectief 'succesvol' alleen als je een job hebt. Het is de bedoeling dat je je beste beentje voorzet, maar overdrijf niet.

5. Hou het simpel

Een profieltekstje is bedoeld om jezelf kort voor te stellen, met de nadruk op kort: laat ellenlange beschrijvingen van je jeugd, hobbies en vrienden achterwege. Gouden regel: bezoekers moeten je profieltekst in minder dan een minuut kunnen lezen.

6. Wees ook niet te eerlijk

Tenzij je op specifieke datingsites zit, is het geen goed idee om meteen te melden dat je kickt op leer of seks in het openbaar wel ziet zitten. Doe zo'n ontboezemingen wanneer de tijd er rijp voor is.

7. Maak geen spelfouten

Het is moeilijk jezelf voor te stellen als een slim en succesvol persoon als je nog geen vijf regels zonder fouten kan schrijven. Laat je tekst desnoods nalezen door iemand anders.

8. Het gaat niet alleen over jou

Let erop dat je profieltekst niet opschepperig of arrogant overkomt en voeg ook zeker een zinnetje toe over wat je verwacht van een partner. Wees niet te snel met uitspraken als 'ik zoek de ware', die nogal overrompelend kunnen zijn.

9. Zeg waar het op staat

Wees eerlijk over je status: ben je getrouwd geweest? Heb je kinderen? Ook als je gewoon uit bent op losse flirts is het beter daar eerlijk over te zijn: er bestaan speciale sites voor dit soort doeleinden.

10. Graaf niet in het verleden

Een vorige relatie die pijnlijk eindigde, een ex die je nog raakt of een aantal teleurstellingen op rij verdienen het niet om je profielpagina te halen. Als vorige relaties nog te zwaar wegen, ben je misschien nog niet klaar voor een nieuwe stap.

 

Zoek je nog naar een leuke partner? Probeer je geluk op WeMatch!


Bron:Nieuwsblad10/03/2012
Je bent jong en je wilt wat. Een rijke, bekende vrouw, bijvoorbeeld. Want waarom zou je jezelf uit de naad werken om iets te bereiken, als je ook carrière kunt maken door de juiste vrouw te strikk..
14/08/2012
In een prille relatie kijkt zowel de man als de vrouw uit naar de allereerste liefdesverklaring, maar wat is nu het geschikte moment om ‘Ik zie je graag’ over je lippen te laten rollen? ..
11/05/2014
Linter - Altero organiseert twee ontmoetingsnamiddagen voor alleenstaanden (singles) in Hasselt en Leuven. De organisator biedt interessante lezingen aan over onder meer partnerkeuze en verliefdheid...