Vijf redenen waarom je nog single bent

Moet je binnenkort in je eentje naar de kerstfeesten en zou je dat liever anders zien? De kans is groot dat het probleem bij jou ligt, meent de Amerikaanse relatiedeskundige Kim Hughes.

09/12/2011

Volgens Hughes zitten vrouwen die al lang single zijn, vast in een patroon. En zoals dat gaat met patronen, moet je ze eerst herkennen voor je ze kan doorbreken.

Reden 1: je hebt onrealistische verwachtingen

Van je toekomstige partner verwacht je dat hij een goede opleiding en dito job heeft, minstens 1.85 meter groot is en een paar stevige armen heeft om jou mee te omhelzen. Terwijl je niet weet dat die jongen van 1.70 meter zo'n leuk gezelschap is, omdat je hem niet ziet staan. Stel daarom je eisenlijstje bij: dat je liever geen fanatieke gelovige of een vader van drie kinderen wil, valt te begrijpen. Maar met oppervlakkige criteria maak je het vooral jezelf heel moeilijk.

Reden 2: je wacht af

De ideale parter is voor jou een postpakketje, waarvan je verwacht dat het noodlot het aan je voordeur zal komen afgeven. Maar raad eens: de kans is klein dat dat gebeurt. Net zoals je job of je huis niet zijn komen aanbellen - daar heb je voor gewerkt. Dus stop met wachten tot mister perfect je leven komt vervolledigen, maar neem je lot in eigen handen en schrijf je in op die datingsite.

Reden 3: je denkt nog aan je ex

Als je relatie nog maar net voorbij is, heb je tijd nodig om te rouwen. Maar als je na jaren nog steeds aan hem denkt, wordt het tijd jezelf tot de orde te roepen. Als de relatie zo geweldig was, waarom is hij dan je ex? Was Yoko John Lennons ex? Was Sneeuwwitje de ex van de prins? Nee. Mensen die voor elkaar bestemd zijn, zijn samen. Berg je herinneringen dus op en ga weer daten.

Reden 4: je leeft in het verleden

Niemand heeft de perfecte ouders gehad die een ideale jeugd voorschotelden. En iedereen heeft wel eens een relatie gehad die verre van perfect was. Maar het is niet omdat het leven niet altijd lief is geweest, dat ook je toekomst er somber moet uizien. Trek lessen uit wat je hebt meegemaakt en geloof dat dingen kunnen veranderen wanneer jij dat kan.

Reden 5: je gelooft niet in de liefde

Wanneer je treurt dat 'liefde toch niet voor jou is weggelegd', is de kans klein dat je ze tegenkomt. Het klinkt een beetje melig, maar met positief denken kom je een heel eind. Kijk niet langer naar je schoenen tijdens het wandelen, maar maak oogcontact. Spreek mensen aan in de winkel. Wees vriendelijk tegen iedereen en je zal merken dat je veel positiever ontvangen wordt.

 


Bron:Nieuwsblad28/11/2012
Op datingsites wordt er ?ink wat gelogen, maar hoe kom je nu te weten of je online vlam eigenlijk al een relatie heeft? Wij leggen het uit aan de hand van drie doorslaggevende signalen. ..
04/11/2014
Datingsite Lexa.nl heeft een app voor Android Wear ontwikkeld, waardoor gebruikers met hun smartwatch overal online kunnen daten. ..
05/06/2015
Als een vrouw de kostwinner is van het gezin, is de kans kleiner dat ze haar man zal bedriegen. ..
09/02/2012
Wie zichzelf als particulier, bedrijf of zelfstandige promoot via Facebook, stuit op zeer strikte voorwaarden. De site bezit alles en mag je voor het minste buitengooien. ..