Vier helpt mensen met beperking aan een lief

Vier pakt vanaf dinsdag uit met een reportagereeks waarin jonge Belgen met een beperking op zoek zijn naar de liefde van hun leven.

16/09/2013

Voor de mannen en vrouwen die eraan meewerkten is drempel dikwijls te hoog om de stap naar een date te zetten. Maar met de steun van hun naaste omgeving wagen ze de kans om die ene ware te vinden waar ze lief en leed mee kunnen delen.

Vlaams Minister van Gelijke Kansen Pascal Smet is alvast positief over het programma. ‘Mensen met een beperking zijn mensen zoals u en ik. Met dromen en angsten. 'Ik wil ook een Lief' bewijst dat. Ik ben zeer verheugd dat de mediacampagne die ik als minister van Gelijke Kansen dit voorjaar heb gelanceerd, een van de inspiratiebronnen voor deze reeks is geweest. Ik hoop dat ook de andere zenders in de toekomst aandacht willen besteden aan personen met een handicap, en liefst zo natuurlijk en inclusief mogelijk’, staat te lezen in het officiële persbericht.

Op de foto zie je de vrijgezellen die aan bod komen in de eerste aflevering (van links naar rechts):

1. Thomas (25)
Hij lijdt aan het syndroom van Morquio, een zeldzame aangeboren en erfelijke stofwisselingsziekte, waardoor hij klein van gestalte is. Thomas studeerde Filosofie aan de Universiteit van Gent en volgt op dit moment Rechten in Antwerpen. Zijn hobby’s zijn film, muziek, reizen en filosoferen.

2. Frank (30)
Frank lijdt aan de ataxie van Friedreich, een aandoening van het zenuwstelsel. Ondanks de diagnose op zijn dertiende, bleef Frank altijd bijzonder actief: leider bij de Chiro, hij reed met een bromfiets en haalde zijn rijbewijs. Tien jaar geleden ging het plots achteruit.

3. Evelien (23)
Ze is geboren met het syndroom van Klippel-Trenaunay-Weber en heeft daardoor o.a. een gezwollen hand en voet. Ze kan ook moeilijker bepaalde dingen begrijpen. Ze woont bij haar mama en werkt als logistiek assistente in een rusthuis.

 

 

‘Ik wil ook een Lief’, elke dinsdag om 21u05 op Vier.


Bron:Nieuwsblad28/07/2014
De Amerikaan Dan Perino is op een man met een missie: hij moet en zal een vriendin vinden. De 50-jarige doet dat niet met de hulp van een datingsite, maar wel via posters die hij over heel New York a..
15/11/2012
De zoektocht naar de ware is een leuk avontuur, maar sommige dates zijn pure tijdverspilling. Gelukkig hebben de Amerikaanse stand-upcomedian Sarah Colonna en cosmeticamerk Benefit de handen in elkaa..
25/02/2013
Brussel - In Brussel zijn in 2011 precies 267 nieuwe HIV-besmettingen geregistreerd in Brussel. Dat is een lichte stijging ten opzichte van het jaar ervoor, toen 245 mensen HIV opliepen. ..
31/03/2015
Wat doe je beter wel en niet op een eerste date? Uit een onderzoek van zoekmachine GoEuro en datingapp Lovoo blijkt onder meer dat Belgen absoluut niet galant zijn als het op daten aankomt. ..