Vermiste vrouw staat plots op datingsite

Gingelom -

Bijna drie jaar nadat Marijke Francis uit Gingelom op mysterieuze wijze verdween, duikt haar foto op op een datingsite. Een pijnlijke zaak voor de familie. Het gerecht is met een onderzoek gestart om de herkomst van deze lugubere wending te achterhalen.

14/01/2014

Een foto van de verdwenen Marijke Francis uit Gingelom wordt gebruikt op datingsite Twoo.be. Politie en gerecht zijn ondertussen een onderzoek opgestart om te achterhalen wie er achter het – wellicht valse – profiel zit. Opvallend is dat het profiel drie dagen geleden nog door de beheerder werd geopend en dat is ook voor de familie van Marijke erg verrassend. De ‘cyberversie’, die de foto van de echte Marijke wellicht van het internet plukte, zou volgens de informatie op de pagina in Ninove wonen.

Marijke verdween op 29 juni 2011 toen ze op haar bromfiets van haar werk naar haar zus in Berloz reed. Sindsdien zochten de rechercheurs van de lokale politie Sint-Truiden-Nieuwerkerken-Gingelom en de federale gerechtelijke politie met man en macht naar aanknopingspunten in deze verdwijningszaak.

De enige verdachte in het onderzoek, Kevin D. (21) uit Montenaken, is sinds begin december vrij onder voorwaarden. De andere verdachte en ex-vriend van Francis, de 44-jarige Didier Conard, verongelukte afgelopen zomer bij een verkeersongeval met zijn motorfiets. Politie en gerecht gaan er nog steeds vanuit dat de Gingelomse om het leven werd gebracht, maar haar lichaam is tot op heden nog niet teruggevonden.

Erg luguber

‘Het datingprofiel is verrassend, maar toch vooral erg luguber’, zegt Elke Francis, de zus van Marijke. ‘Nu we ons er stilaan hadden bij neergelegd dat we Marijke nooit zullen terugzien, komt er weer zoiets aanwaaien. Niet dat we hierdoor hoop koesteren, want het gaat wellicht om een zieke geest. Maar ik wil natuurlijk wel weten wie er achter zit. Marijke had wel een profiel op Facebook en Netlog, maar ik ben er zeker van dat ze niet op Twoo.be zat. Niemand in onze familie heeft er weet van.’

Bij het gerecht wordt het profiel serieus genomen. ‘We hebben ook vastgesteld dat het een verontrustend gegeven is en onze diensten zullen het nu onderzoeken’, klinkt het bij de federale gerechtelijke politie van Hasselt. ‘We zijn er pas van op de hoogte en het is dan ook te vroeg om er nu al op te reageren.’

Het is dan ook nog niet duidelijk wie er achter het profiel zit. De onderzoekers zullen nu wellicht moeten aankloppen bij de beheerder van de website en zo het IP-adres van de eigenaar van het profiel achterhalen. Dan pas kunnen er verdere stappen worden ondernomen om klaarheid te brengen in de zaak, die vooral voor heel wat leed zorgt bij de familie van Marijke Francis.


Bron:Nieuwsblad05/01/2012
Wie zich als nieuwjaarsvoornemen 'een goed lief' wil zoeken, waagt haar kans misschien op een datingsite. Pas echter op voor deze vijf types mannen die online een droomprins lijken, maar in het dagel..
09/10/2012
KORTRIJK/ZWEVEGEM - De correctionele rechtbank in Kortrijk heeft Bart C., de zaakvoerder van een omstreden huwelijksbureau in Zwevegem, dinsdag veroordeeld tot twee jaar cel waarvan één effecti..
02/08/2012
Wanneer mannen hun mening vormen na een eerste date, verkiezen ze massaal vrouwen met een natuurlijke look. Vrouwen vinden het op hun beurt dan weer belangrijk dat een man lekker ruikt. ..
21/10/2014
Vorige week pakten zijn vrouwen hun koffers, en gisteren was ook van deelnemer Ruben geen spoor meer te bekennen in 'Boer zkt Vrouw'. Het is de trend van dit seizoen: alle kandidaten doen hun zin en ..