Veilig daten doe je zo

Een onderzoek van datingwebsites Jdate heeft uitgewezen dat de meeste mensen ervan overtuigd zijn dat nieuwe mensen online leren kennen veiliger is dan iemand ontmoeten in een bar. Huwelijks- en gezinstherapeute Rachel Sussman geeft tips om elke date veilig te laten verlopen.

21/04/2013

Bel hem eerst eens op
Ook via sms en mail kan je veel over iemand te weten komen, maar het kan geen kwaad om je date eerst eens op te bellen. Zorg er in elk geval voor dat je een goed beeld hebt van met wat voor iemand je hebt afgesproken. Zijn volledige naam en beroep zijn echt basisweetjes.

Negeer geen alarmerende signalen
Wees op je hoede voor dingen die hij doet of zegt die jou doen twijfelen. Denk maar aan ongepaste opmerkingen, zeer familiair gedrag of andere dingen die instinctief verkeerd aanvoelen.

Google hem
Het is niet nodig om een detective in te huren, maar zijn volledige naam intikken bij Google is geen slecht idee.

Spreek af op een publieke plaats
Als het gesprek aan de telefoon goed verloopt en je zin hebt om de man in kwestie beter te leren kennen op een date, spreek dan af op een neutrale, publieke plek. Nodig hem dus niet meteen uit bij je thuis en ga niet in op zijn uitnodiging om voor jou te koken.

Hou een vriend achter de hand
Je kunt altijd een vriendin inlichten over jullie date zodat er altijd iemand weet waar en wanneer je met hem afspreekt. Na enkele uurtjes kan je haar ook via een sms op de hoogte brengen van het verloop van de afspraak.

Ga weg als het niet goed voelt
Vertrouw je instinct: als het al snel vreemd aanvoelt, stuur dan een sms naar een vriendin zodat ze jou kan komen halen.

Focus op het heden
Bij slim en veilig daten is het belangrijk om niet op de feiten vooruit de lopen. Zorg ervoor dat je niet verstrikt raakt in je eigen fantasieën en droom niet meteen weg bij romantische toekomstplannen. Leer je date eerst rustig kennen en geniet van het datingproces.
 


Bron:Nieuwsblad24/08/2014
De Russiche performancekunstenaar Mischa Badasyan begint in september aan een opvallend experiment: hij wil een jaar lang elke dag met een andere man naar bed. Niet voor zijn plezier, wel voor de kun..
15/03/2015
In deze  video zie je hoe IKEA ervoor zorgt dat een ruziënd koppel met een tegenvallend seksleven terug helemaal gelukkig wordt. ..
21/08/2012
Britse wetenschapster Catherine Hakim prijst 'goede ontrouw' aan en adviseert ons om daarvoor inspiratie te halen bij Franse koppels. ..
05/09/2015
'Ik ben een vrouw van 33 en mijn relatie is weer op de klippen gelopen. Die relatie had eenzelfde patroon: het ging een aantal weken heel goed en dan stond hij op de rem. Iedere keer als ik te dicht ..