Van schrijnwerker tot lief: alles te vinden op Facebook

Leuven / Veltem-Beisem -

Wat begon als een simpele oproep op Facebook naar ‘goede mannen, eventueel mét gebruikssporen’, draaide in geen tijd uit tot een nieuwe hype onder de Leuvense Freecyclers. Verschillende zoekertjes naar mannen of vrouwen en twee nieuwe Facebookgroepen zagen het leven.

04/09/2014

Het was de 31-jarige Ann Li uit Veltem-Beisem die dinsdagavond het eerste dating-zoekertje postte in de Facebookgroep Freecycle Leuven. In geen tijd waren er meer dan 200 reacties op het bericht. ‘Ik had helemaal niet verwacht dat daar zo veel reacties op zouden komen’, zegt Ann. ‘Ik verveelde me gewoon een beetje. Eerder op de dag had ik me met een vriendin al lachend afgevraagd of er ook mannen te vinden zouden zijn op Freecycle. Ik besloot de vraag gewoon te stellen. Op de Freecycle-pagina wordt wel vaker onnozel gedaan, maar dit gesprek zorgde echt voor een stormloop.’

Ann had niet verwacht dat er zich effectief mannen zouden aanbieden, maar vond het op z'n minst een boeiend onderwerp om het eens over te hebben. En daarin was ze blijkbaar niet de enige. Er ontstond al snel een urenlang gesprek met intussen meer dan 400 reacties. Bij momenten een heel serieus gesprek, maar het grootste deel van de tijd ronduit hilarisch.

Nog geen date

Later verscheen ook op de Facebookgroep ‘Durf Te Vragen Leuven’ een aantal gelijkaardige zoekertjes. ‘Jammer genoeg is er nog geen effectieve date uit voort gekomen’, lacht Ann. ‘Al hoeft dat ook niet per sé. Mijn vriendenkring uitbreiden kan nooit kwaad en er mogen zich zeker mannen aanbieden. Maar het is niet zo dat ik echt wanhopig op zoek ben naar een nieuwe man.’


Bron:Nieuwsblad22/10/2008
Naar aanleiding van de film ‘Loft’, waar overspel een prominente plaats inneemt, barst de discussie over het thema los. Wij nodigden relatiedeskundige Rika Ponnet uit voor een chatsessie op..
24/08/2015
Volgens de Canadese politie hebben twee klanten van de overspelsite Ashley Madison zichzelf van het leven beroofd nadat hun persoonlijke gegevens gepubliceerd waren door hackers. Dat bericht de BBC. ..
31/05/2015
Uit een onderzoek van de San Diego State University bleek dat babyboomers (geboren tussen 1946 en 1964) gemiddeld elf bedpartners hadden. Bij Generatie X (geboren tussen midden jaren 60 en begin jare..
29/12/2015
Gedaan met die koude wintermaanden eenzaam op je zetel door te brengen. De kans zit er dik in dat je in januari wel gezelschap zal vinden om samen knus onder een dekentje te kruipen. De eerste maand v..