VDAB lanceert eigen Tinderapplicatie voor studenten

Arbeidsbemiddelaar VDAB wil studenten die zich op de arbeidsmarkt storten, laten begeleiden door professionele mentoren. Om de twee partijen met elkaar in contact te brengen, heeft VDAB een nieuwe app gelanceerd: mentor.

16/04/2015

De mentor-app is vooral gemaakt voor studenten die binnenkort afstuderen. Die kunnen via de app professionals leren kennen die hen willen begeleiden bij hun kennismaking met de arbeidsmarkt. VDAB werkte samen met Extreme Blue , het stageprogramma van IBM, om de app te ontwikkelen.

De app kan volgens VDAB vergeleken worden met de bekende datingtool Tinder, maar dan voor professionele doeleinden. ‘Student en mentor kunnen mekaar via de app vertellen wie ze zijn en wat ze van mekaar verwachten. Op basis daarvan ontstaat er een match’, vertelt Deborah Lindberg, van Extreme Blue.

De studenten maken de eerste ‘selectie’ en kiezen een mentor. Is die overtuigd door het verhaal van de student die met hem contact opneemt, dan kan er verder gepraat worden.

De ‘mentees’ kunnen hun mentor allerlei vragen stellen, over solliciteren, hoe het is om te werken in een bepaalde sector, wat werkgevers verwachten van starters enzovoort. Bedoeling is ook dat ze elkaar uiteindelijk ontmoeten.


Bron:Nieuwsblad06/11/2010
SINT-NIKLAAS - De KLJ van Nieuwkerken pakt voor de zesde keer uit met zijn Crazy Dating Party op de terreinen van De Schakel. ..
30/09/2013
'Ik ben een 28-jarige man en ik ben altijd single geweest. Ik verlang naar de warmte van een relatie, maar het lijkt niet voor mij te zijn weggelegd'. Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies. ..
08/11/2005
Een bedrijf voor internet dating moet aan twee vrouwen hun inschrijfgeld teruggeven omdat het ze niet heeft kunnen helpen bij het vinden van de ware liefde. Dat heeft een rechter in New York maandag ..
06/03/2012
ZEEBRUGGE - Wie maandagavond naar Wie Trouwt Mijn Zoon? op de commerciële zender vtm keek, zag waarschijnlijk de bescheiden Stephanie. De 18-jarige Stephanie Van Rompaey woont sinds kort in Zeebru..