Twee mannen gepluimd via valse datingsites

LOKEREN -

Bij de politie van Lokeren lopen de jongste tijd verschillende meldingen binnen van mensen die opgelicht worden via datingsites. Bezoekers van de website leren er een man of vrouw kennen, die hen uiteindelijk vraagt om een aanzienlijke geldsom over te maken naar het buitenland. Het geld is zogezegd bedoeld voor de kosten van een operatie, school van de kinderen of een advocaat. De afgelopen twee weken meldden zich bij de politie twee gedupeerden. Ze schreven tot 10.000 euro over, maar kregen de beloofde partner nooit te zien.

06/09/2013

‘De oplichters maken gebruik van de naïviteit van de slachtoffers’, verduidelijkt commissaris Rudi De Clercq. ‘Er wordt een emotioneel verhaal verteld, en de ‘vrouwen’ doen beroep op de menslievendheid van hun internetpartner. In één van de gevallen werd een man na het betalen van een grote som naar de luchthaven Charles De Gaulle in Parijs gelokt. Daar zou hij de vrouw die hij had leren kennen, kunnen afhalen. Toen de vrouw in kwestie niet kwam opdagen, belde hij haar nummer. Hij kreeg een bandje te horen waarop de vrouw vertelde dat ze was opgepakt in Londen, en dat ze geld nodig had voor een advocaat. De oplichters blijven geld vragen tot wanneer hun slachtoffer uiteindelijk afhaakt. We roepen iedereen op om nooit op zulke verzoeken in te gaan. Hoe verleidelijk de dames en heren soms ook mogen ogen. ’


Bron:Nieuwsblad31/01/2013
'Ik moet iets bekennen. Mijn man weet niet dat ik op deze datingsite sta. Ik ben al vijf jaar met hem getrouwd maar hij is een idioot en echt gek.' Dat staat te lezen op het profiel van de 37-jarige ..
26/09/2015
'Ik kreeg een berichtje via Facebook dat me helemaal van streek maakt. Een jongen met wie ik tien jaar geleden een intense, maar korte relatie had, vroeg om elkaar nog eens te zien ‘for old time..
10/07/2012
Eén op de tien vrijgezelle mannen wil seks op het strand tijdens zijn vakantie. Bij vrouwen is dat slechts 2 procent. Zij dromen meer van een zwemsessie tussen dolfijnen. Dat blijkt uit een peilin..
23/04/2014
In 1938 wist het Amerikaanse Parade Magazine perfect hoe dames zich moesten gedragen op een eerste date met een potentiële partner. Deze concrete tips worden vandaag als zeer seksistisch beschouwd..