Toename hiv-besmettingen bij Aziatische tieners door dating apps

In Azië stijgt het aantal hiv-infecties bij jongeren fors. Volgens VN-onderzoekers zijn mobiele dating apps hiervoor verantwoordelijk.

30/11/2015

De toename van het aantal mobiele apps om een date mee te regelen, maakt het eenvoudiger om seks te hebben met verschillende partners. Hierdoor stijgt het aantal hiv-besmettingen in Azië aanzienlijk, melden onderzoekers van de Verenigde Naties (VN) aan de vooravond van de Wereldaidsdag (1 december). Dat schrijft de Britse krant The Guardian.

 

Een recent verschenen VN-rapport neemt hiv-besmettingen bij 10 tot 19-jarigen Aziaten onder de loep. 'Sinds de opkomst van smartphones en dating-apps was het nog nooit zo eenvoudig om "spontane" eenmalige seks te hebben', luidt het. 'Met als gevolg dat ook soa's veelvuldiger worden doorgegeven.'

 

Grindr

De stijging van hiv-besmettingen doet zich voornamelijk voor bij homoseksuele mannen. 'Homo's bevestigden meermaals dat ze deze apps veelvuldig gebruiken om een sekspartner te vinden', vertelt Wing-Sie Cheng, aids-adviseur van Unicef voor de regio Azië-Pacific. Volgens Cheng is het daarom essentieel dat er meer ingezet wordt op sensibilisering. 'We moeten samenwerken met de makers van deze apps om specifieke informatie over hiv én bescherming te verspreiden.'


Bron:Knack24/06/2011
Zal het goed gaan in je relatie of dienen er zich problemen aan. Ontmoet je eindelijk die droomman of blijft het bij een passionele vakantieromance? Onze horoscoop voorspelt waaraan je je deze zomer ..
10/05/2011
Ninove - De regenboogvlag, één van de bekendste symbolen van de holibi-beweging, wordt op donderdag 12 mei 2011 om 11.00 uur in aanwezigheid van schepen van gelijke kansen Veerle Cosyns aan het..
14/11/2005
,,Je kunt geen leeftijd of sociale klasse meer plannen op de internetgebruiker. Het taboe van ontmoetingen via het internet is doorbroken'', zegt Alexis Dragonetti, directeur van de succesvolle ontmo..
02/10/2005
Een lief zoeken via het internet, het succes ervan blijft maar toenemen. ,,Logisch'', zegt de Leuvense mediaprofessor Dirk De Grooff. ,,Het is anoniem, niet duur en daardoor heel laagdrempelig.'' Van..