Toename hiv-besmettingen bij Aziatische tieners door dating apps

In Azië stijgt het aantal hiv-infecties bij jongeren fors. Volgens VN-onderzoekers zijn mobiele dating apps hiervoor verantwoordelijk.

30/11/2015

De toename van het aantal mobiele apps om een date mee te regelen, maakt het eenvoudiger om seks te hebben met verschillende partners. Hierdoor stijgt het aantal hiv-besmettingen in Azië aanzienlijk, melden onderzoekers van de Verenigde Naties (VN) aan de vooravond van de Wereldaidsdag (1 december). Dat schrijft de Britse krant The Guardian.

 

Een recent verschenen VN-rapport neemt hiv-besmettingen bij 10 tot 19-jarigen Aziaten onder de loep. 'Sinds de opkomst van smartphones en dating-apps was het nog nooit zo eenvoudig om "spontane" eenmalige seks te hebben', luidt het. 'Met als gevolg dat ook soa's veelvuldiger worden doorgegeven.'

 

Grindr

De stijging van hiv-besmettingen doet zich voornamelijk voor bij homoseksuele mannen. 'Homo's bevestigden meermaals dat ze deze apps veelvuldig gebruiken om een sekspartner te vinden', vertelt Wing-Sie Cheng, aids-adviseur van Unicef voor de regio Azië-Pacific. Volgens Cheng is het daarom essentieel dat er meer ingezet wordt op sensibilisering. 'We moeten samenwerken met de makers van deze apps om specifieke informatie over hiv én bescherming te verspreiden.'


Bron:Knack11/03/2014
Sint-Niklaas - Lerares Maria D. (44) uit Sint-Niklaas hield er na haar uren in het klaslokaal een ‘actief’ sociaal leven op na. De vrouw sprak via een datingsite af met mannen en beloofde h..
28/01/2015
Het wemelt van de datingsites in ons land. Je kan de radio of TV niet aandoen of je hoort of ziet een reclame van een datingsite langskomen. De ene datingsite schermt met het aantal leden, een ande..
04/10/2012
De bioscoop, het restaurant of een knusse bar... deze clichéplaatsen vermijd je liever als een creatieve indruk wil maken op je droomman. Wij zetten vijf dates op een rij waar mannen stiekem naar ..
12/06/2015
Acht leidinggevenden achter een populaire datingsite in Japan werden gearresteerd nadat aan het licht kwam dat er op 2,7 miljoen gebruikers slechts 1 vrouw tussen zat. ..