Tinder wil beleggers verleiden

Match Group, het bedrijf achter de bekende dating-app Tinder, krijgt een notering aan de beurs in New York. Met de beursgang hoopt de onderneming 100 miljoen dollar (88,1 miljoen euro) op te halen.

17/10/2015

De benodigde papieren zijn vrijdag ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond.Match Group, dat onderdeel is van IAC, is behalve van Tinder ook bekend van datingsites Match en OkCupid. Medio volgend jaar zal tot 20 procent van de onderneming in de verkoop gaan.

Naar eigen zeggen heeft Match Group wereldwijd 59 miljoen actieve gebruikers. Die zorgden in 2014 mede voor een omzet van 888 miljoen dollar. Onder de streep resteerde een winst van 148 miljoen dollar. De onderneming is met 45 merken actief in 190 landen.

Geruchten over een beursgang van Match Group doen al twee jaar de ronde. Toen bracht IAC-topman Barry Diller de datingsites onder in een aparte onderneming. Naar eigen zeggen beheert Match Group 20 procent van de “match-making”-markt. Die bewering deed ze voordat ze in juli 575 miljoen dollar op tafel legde voor de Canadese datingservice PlentyofFish.

Met de beursgang hoopt het bedrijf nieuwe klanten aan te trekken, die voor een lagere prijs gebruik kunnen maken van de diensten van de onderneming.


Bron:Nieuwsblad02/05/2013
Door onze jachtige levensstijl blijft er vaak geen tijd meer over om een man beter te leren kennen, maar een speeddate brengt daar verandering in. Dankzij deze tips haal je het beste uit een snel afs..
21/12/2015
De 22-jarige Elisa Bianco uit het Engelse Cornwall is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en acht maanden voor “stalking en intimidatie” van haar lerares Sally Retallack. De s..
14/02/2015
Een origineel briefje voor je lover, een cupcake met een hart van chocolade of gewoon een citaat dat je gevoelens exact beschrijft? She is sinds kort actief op Pinterest en heeft een moodbord in het ..
23/01/2015
The League, een exclusieve dating-app voor singles 'van hoge kwaliteit', heeft een investering van 2,1 miljoen dollar binnengesleept. ..