Tinder straks duurder voor oudere gebruikers?

Tinder Plus, de geavanceerde versie van de gratis datingapp Tinder, verdeelt gebruikers in twee categorieën. Gebruikers die ouder zijn dan 28, betalen binnenkort meer dan jongere mensen die online op zoek zijn naar de liefde. Dat meldt de BBC.

03/03/2015

In Groot-Brittannië en de Verenigde Staten zijn de nieuwe tarieven van Tinder Plus al van kracht. Britse gebruikers jonger dan 28 betalen omgerekend 5,49 euro per maand. Voor wie ouder is, kost de app op maandbasis 20,61 euro. In Amerika is de kloof tussen jong en ouder kleiner: de jongste gebruikers betalen maandelijks 8,95 euro, wie al 28 is 17,89 euro.

Volgens de woordvoerder van het bedrijf is het idee voor de verschillende tarieven er gekomen na enkele tests. Daaruit blijkt dat jongere gebruikers minder geld hebben dan oudere klanten en bijgevolg ook minder willen betalen. ‘Veel diensten werken met verschillende prijscategorieën. Zo is de streamingdienst Spotify goedkoper voor studenten’, zegt hij aan de BBC. Het is niet duidelijk of de tarieven binnenkort ook in België worden toegepast.

De betaalversie van de app biedt nog een extra mogelijkheid: je zal foto’s die je per ongeluk hebt afgekeurd kunnen recupereren en een lief zoeken in een omgeving naar keuze.


Bron:Nieuwsblad19/04/2012
Vrijgezelle mannen en vrouwen vullen hun echte gewicht vaak niet in op hun datingprofiel. Dat blijkt uit een onderzoek van het online magazine Singlessite.nl waaraan 750 singles meewerkten. ..
12/08/2008
Het aantal datingsites in ons land is op vijf jaar tijd verdubbeld. Dat zegt William Visterin, de hoofdredacteur van het vakblad Smart Business Strategies. 'Ons land telt op dit moment zowat 20 pure ..
14/06/2015
Hoe zou het nog zijn met … het team van Netlog? Het vanuit Gent opererende social network gooide eind 2014 – na Hyves en MySpace – de handdoek in de ring onder al het Facebookgeweld. D..