Tinder straks duurder voor oudere gebruikers?

Tinder Plus, de geavanceerde versie van de gratis datingapp Tinder, verdeelt gebruikers in twee categorieën. Gebruikers die ouder zijn dan 28, betalen binnenkort meer dan jongere mensen die online op zoek zijn naar de liefde. Dat meldt de BBC.

03/03/2015

In Groot-Brittannië en de Verenigde Staten zijn de nieuwe tarieven van Tinder Plus al van kracht. Britse gebruikers jonger dan 28 betalen omgerekend 5,49 euro per maand. Voor wie ouder is, kost de app op maandbasis 20,61 euro. In Amerika is de kloof tussen jong en ouder kleiner: de jongste gebruikers betalen maandelijks 8,95 euro, wie al 28 is 17,89 euro.

Volgens de woordvoerder van het bedrijf is het idee voor de verschillende tarieven er gekomen na enkele tests. Daaruit blijkt dat jongere gebruikers minder geld hebben dan oudere klanten en bijgevolg ook minder willen betalen. ‘Veel diensten werken met verschillende prijscategorieën. Zo is de streamingdienst Spotify goedkoper voor studenten’, zegt hij aan de BBC. Het is niet duidelijk of de tarieven binnenkort ook in België worden toegepast.

De betaalversie van de app biedt nog een extra mogelijkheid: je zal foto’s die je per ongeluk hebt afgekeurd kunnen recupereren en een lief zoeken in een omgeving naar keuze.


Bron:Nieuwsblad02/10/2013
Een recent onderzoek van de Amerikaanse nieuwssite Today.com en de datingsite Match.com wijst uit dat 30 procent van de 4.000 ondervraagden geen relatie zou willen beginnen met een vegetariër. En ..
28/11/2012
Goed nieuws voor singles die zich vervelen als ze in de luchthaven op hun vlucht wachten: een nieuwe datingsite stimuleert hen om nog snel een lief te vinden voordat het vliegtuig opstijgt. ..
06/03/2015
In India is het niet ongewoon dat ouders actief op zoek gaan naar een geschikte huwelijkskandidaat voor hun kinderen. Maar toen Indhuja Pillai uit Bangalore ontdekte dat haar ouders achter haar rug e..
10/07/2015
Toen de Australische Bianca Fazey vorig jaar ongepland zwanger raakte na een onenightstand, ging ze via het internet op zoek naar de toekomstige vader van haar kind. Na een jaar zoeken en bakken krit..