Tinder houdt Twittertirade tegen kritiek: meer dan seksapp

Een medewerker van Tinder liet op Twitter stoom af na een kritisch artikel over de datingapp in Vanity Fair. Daarin staat dat Tinder de 'apocalyps van het daten' inluidt.

12/08/2015

In het artikel wordt Tinder afgeschilderd als een tool om gemakkelijk met veel mensen seks te hebben.

De indruk dat er duizenden of miljoenen potentiële sekspartners beschikbaar zijn moedigt mannen aan om kortetermijnrelaties na te streven, zegt een professor psychologie in het artikel. Dat leidt volgens hem tot onstabiele relaties en meer scheidingen.

Volgens Tinder haalt Vanity Fair de datingapp onterecht door het slijk en het bedrijf verdedigde zich fel op zijn officiële Twitteraccount. Met maar liefst 31 tweets in een uur.

‘Mensen zitten op Tinder om verschillende redenen. Ja, sommige van hen - mannen en vrouwen - zoeken seks’, klinkt. ‘Maar volgens ons onderzoek is dat slechts een klein deel van onze gebruikers.’

Dat de journaliste Tinder niet heeft gecontacteerd voor een reactie, vindt het bedrijf ongehoord. En ook dat ze onderzoeksdata van de app zelf heeft genegeerd. Tinder noemt de stelling dat 30 procent van zijn gebruikers getrouwd is ‘belachelijk’. Dat zou 1,7 procent zijn.

‘Uit onze gegevens blijkt dat de meerderheid van Tindergebruikers op zoek zijn naar betekenisvolle relaties’, klinkt het. ‘Het gaat om het ontmoeten van nieuwe mensen voor allerlei redenen.’

De Tinder-medewerker is erg teleurgesteld in de ‘ongeloofelijke vooringenomenheid’ van de journaliste. ‘Als jullie ons willen neerhalen met eenzijdige journalistiek, nou ja, dat is dan jullie goed recht.’

 


Bron:Nieuwsblad01/02/2011
Ninove - Na 16 jaar werking opende Singles, de Vlaamse activiteitenvereniging gericht naar actieve en hoogopgeleide vrijgezellen, twee gloednieuwe afdelingen. De bestaande kantoren in Leuven, Gent en..
02/07/2015
Twee pedofielen zijn donderdag voor de Antwerpse strafrechter verschenen voor zedenfeiten met tienermeisjes die ze via sociale media hadden leren kennen. Het openbaar ministerie vorderde 12 jaar cel ..
15/05/2014
Zes uur: zo lang zouden vrouwen erover doen om zich klaar te maken voor een avond waarvan ze weten dat hij wellicht in bed zal eindigen. Want eens vrouwen beslist hebben ‘dat het zover is’,..
09/06/2011
Wie single is, voelt zich vaak verplicht dat te compenseren met een boeiend leven en een uitgebreide vriendenkring. Maar soms is dit ‘Sex and The City’-leven net datgene wat hen tegenhoudt ..