Tinder doet eerste overname

De dating-app Tinder heeft zopas zijn eerste overname afgerond. Het bedrijf, dat opereert onder de vleugels van het Amerikaanse IAC, heeft Namesake opgekocht, de makers van de messenger-app Tappy.

13/01/2015

De mobiele berichtenservice Tappy bestaat sinds juli en is een grote concurrent van Snapchat. De gebruikers kunnen berichten en foto's uitwisselen die na 24 uur verdwijnen. De voorwaarden van de overnamedeal werden niet bekendgemaakt, maar vast staat dat Tappy zal verdwijnen.

Tinder heeft immers zelf al een vergelijkbare eigenschap: Tinder Moments. Met deze feature kunnen gebruikers een fotobericht versturen naar al hun 'matches'. De ontvangers kunnen het bericht 'liken' of een chat starten. Het is in Tinder echter nog niet mogelijk een foto te sturen naar één persoon, maar wellicht is de overname van Tappy een stap in die richting.

21 miljoen matches per dag

De bedoeling van de overname is het product te verbeteren, zegt Sean Rad, mede-oprichter van Tinder, aan TechCrunch. "We zijn heel goed in mensen samenbrengen, maar de post-matchervaring, de communicatie met de mensen die de gebruikers hebben leren kennen, is nog voor verbetering vatbaar. Het team van Tappy zal ons daarbij helpen."

Tinder telt op dit moment 1,5 miljard swipes en 21 miljoen matches per dag. Gisteren werd de kaap van 5 miljard matches overschreden. Tinder Moments wordt dagelijks gebruikt door meer dan de helft van de gebruikers.


Bron:TechCrunch27/10/2015
Als je iemand nieuw leert kennen dan heb je soms de neiging om al zoveel mogelijk informatie op te zoeken vooraf. Snel even intikken in google en je komt te weten met welke auto hij rijdt, welke jo..
26/09/2015
'Ik kreeg een berichtje via Facebook dat me helemaal van streek maakt. Een jongen met wie ik tien jaar geleden een intense, maar korte relatie had, vroeg om elkaar nog eens te zien ‘for old time..
14/02/2014
Overal rode hartjes, alleen maar tafeltjes voor twee op restaurant en melige liefdesboodschappen die Facebook overspoelen: het moet Valentijnsdag zijn. Voel jij je op deze liefdevolle dag vooral eenz..
03/11/2011
Fans van Nickelback of Justin Bieber kunnen hun muzikale voorkeur maar beter voor zich houden tijdens een eerste date, althans volgens een enquête van de datingsite tastebuds.fm. ..